ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Δεν κρατιούνται οι Κύπριοι - Ποιοι προορισμοί μονοπωλούν το ενδιαφέρον

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Δεν κρατιούνται οι Κύπριοι - Ποιοι προορισμοί μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Ξεκλειδώνουν τα πάντα σιγά-σιγά, ξεκλειδώνει και ο τουρισμός στο νησί μας. Όπως διαφαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις, τεράστια είναι η ανυπομονησία των Κυπρίων για ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα συνεχή και σκληρά περιοριστικά μέτρα των τελευταίων 15 μηνών έχουν επιφέρει μεγάλη και συσσωρευμένη ψυχολογική -και όχι μόνο- κόπωση στους συμπατριώτες μας κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να 'ψάχνονται' ήδη για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.

Όπως είχε αναφερθεί και σε ρεπορτάζ μας -πριν από περίπου 2 μήνες- είχε εκφραστεί τεράστιο ενδιαφέρον από μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας για ταξίδια στο εξωτερικό. Αυτό που 'τους κρατούσε πίσω' ήταν αφενός το αίσθημα ασφάλειας και η αβεβαιότητα του εκάστοτε προορισμού αλλά και αφετέρου το ότι δεν υπήρχε καθόλου ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τις πρόνοιες αλλά και τα πιστοποιητικά (ή τη διαδικασία) που θα χρειάζονταν να προσκομιστούν. 

Παρά την αβεβαιότητα όμως το ενδιαφέρον είχε εκφραστεί σωρηδόν, απλά δεν 'μεταφραζόταν' σε κρατήσεις. Πλέον με την χρήση του Greenpass υπάρχει μια σιγουριά ως προς το τι θα χρειάζεται κάποιος να προσκομίσει για να ταξιδέψει. Με την εμβολιαστική κάλυψη να μεγαλώνει γεωμετρικά και συγκεκριμένες χώρες να έχουν θέσει υπό έλεγχο -στο βαθμό του δυνατού- την πανδημία γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή στην... ταξιδιωτική κανονικότητα.

Μετά από συζητήσεις με διάφορους ταξιδιωτικούς πράκτορες αποτελεί πλέον 'κοινό μυστικό' πως ο προορισμός που θα μονοπωλήσει και φέτος το ενδιαφέρον -ίσως και περισσότερο από κάθε άλλη φορά- είναι η Ελλάδα. Είτε πρόκειται για Αθήνα, είτε Θεσσαλονίκη αλλά είτε και για κάποιο από τα 68 covid-free νησία, οι Κύπριοι δείχνουν την έμπρακτη στήριξη τους στην Ελλάδα.

Γλώσσα, τιμές, ασφάλεια και απόσταση είναι ίσως οι καθοριστικότεροι παράγοντες που ωθούν τους συμπατριώτες μας να επιλέγουν τη γείτονα χώρα και όπως αναμένεται θα επωμιστεί τη μεγαλύτερα μάζα των Κύπριων εκδρομέων.

Δεύτερη στις προτιμήσεις -γεγονός που μας προκάλεσε και μία μίνι έκπληξη- είναι η επίσης γειτονική Ιταλία. Μία χώρα που έχει χτυπηθεί αρκετά από τον κορωνοιό όμως οι σχετικά πολύ καλές τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων αλλά και το συχνό πτητικό πρόγραμμα διευκολύνει τους ταξιδιώτες που την επιλέγουν σαν προορισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top