Το Κυπριακό και η Ανατολική Μεσόγειος μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Το Κυπριακό και η Ανατολική Μεσόγειος μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειος είναι ανάμεσα στα θέματα που έχει στην ατζέντα του για να συζητήσει με την Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι τα εφτά ζητήματα που θα συζητήσει ο Τούρκος Υπουργός είναι η ΑΟΖ σε «διαφιλονικούμενες» περιοχές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η υφαλοκρηπίδα, τα αποτελέσματα των συνομιλιών για το Κυπριακό, η «υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις», «άσχημες πρακτικές» της Ελλάδας εναντίον μεταναστών και «επαναπροωθήσεις», ζητήματα «τουρκικής» - όπως αναφέρει - μειονότητας στη Δυτική Θράκη και η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE