ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες Ακουρσός και Μονή

Υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες Ακουρσός και Μονή

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:30 μ.μ. σε περιοχή της κοινότητας Ακουρσού στην Πάφο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 14:50, αφού έκαψε οκτώ δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ασχολήθηκαν 14 άτομα του Τμήματος Δασών με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και 10 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν δύο μισθωμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και δύο μισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:30 παρά τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας στην κοινότητα Μονής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 14:05, αφού έκαψε δύο δεκάρια με άγρια θαμνώδη βλάστηση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ασχολήθηκαν έξι άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και τρία άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών κάνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει κάθε ενέργεια που πιθανό να προκαλέσει δασική πυρκαγιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top