ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λευτέρης Γεωργίου στο ThemaOnline: «Είναι καιρός οι πολίτες να αποκτήσουν φωνή- Ταπεινά ζητώ από τους Λεμεσιανούς να με στηρίξουν»

Ο Λευτέρης Γεωργίου στο ThemaOnline: «Είναι καιρός οι πολίτες να αποκτήσουν φωνή- Ταπεινά ζητώ από τους Λεμεσιανούς να με στηρίξουν»

Με τον συνδυασμό Ενεργοί Πολίτες – Κ.Ε.Κ.Κ (Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών) κατέρχεται ως υποψήφιος στις Βουλευτικές της 30ης Μαΐου ο Λευτέρης Γεωργίου. Ο γνωστός ακτιβιστής με την πολύπλευρη δράση και τους κοινωνικούς αγώνες, αναλύει στο ThemaOnline την απόφαση του να κατέλθει ως υποψήφιος και παραθέτει τα δικά του επιχειρήματα με τα οποία ζητά τη στήριξη των πολιτών.

Ο 48χρονος υποψήφιος Βουλευτής στη Λεμεσό, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πολιτικός και ούτε ονειρεύεται να κάνει καριέρα στην πολιτική, θεωρεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ταλανίζεται από ένα σάπιο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής και αφηγείται τα μαθήματα ζωής που έχει πάρει τα τελευταία τρία χρόνια, βλέποντας κατάματα την φτώχια που βιώνουν πολλές οικογένειες Κυπρίων.

Η συνέντευξη του Λευτέρη Γεωργίου στο ThemaOnline, υποψήφιου Βουλευτή στην επαρχία Λεμεσού

-Κύριε Γεώργιου, από τους αγώνες στους δρόμους, στον «στίβο» της πολιτικής και στην μάχη για μια έδρα στο κοινοβούλιο. Πως και γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

-Ήταν μια απόφαση μετά από παρακίνηση πολλών συμπολιτών μου ομολογώ, καθόλου εύκολη για μένα, αντιλαμβανόμενος και τις ευθύνες που επωμίζομαι. Είναι όμως  ο καιρός επιτέλους οι πολίτες να αποκτήσουν δυναμική-αγωνιστική φωνή εντός του Κοινοβουλίου και να υπάρξει ένας άνθρωπος- σαν κι αυτούς- που να παλεύει για τα δικαιώματά τους και ενάντια στην αδικία.

-Απ’ όσο γνωρίζω δεν είστε κυνηγός, πως προέκυψε η συνεργασία του Κινήματος ΕνΕργώ που εκπροσωπείται με το Κ.Ε.Κ.Κ;

Είχαμε, σαν Κίνημα, δεχθεί κρούση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, όπου εντοπίσαμε πως υπήρχαν συγκλίσεις σε πολλά από τα ζητήματα που εμείς θεωρούμε ουσιώδη και γι αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες- Κ.Ε.Κ.Κ  προτάσσοντας πάνω απ’ όλα την ευημερία των πολιτών και την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Οι άνθρωποι με τους οποίους  συνεργαζόμαστε κρίναμε ότι έχουν όραμα για μια καλύτερη Κύπρο, είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, με καθαρά χέρια και απόψεις που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

-Τι νομίζετε ότι πρέπει να αλλάξει και ποια είναι τα ζητήματα που θα προωθήσετε άμεσα στην Βουλή αν εκλεγείτε;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, να σταματήσουμε να βλέπουμε το «εγώ» και να δούμε το «εμείς», να αγαπήσουμε ξανά την πατρίδα μας, να δούμε με καθαρά και χωρίς παρωπίδες μάτια των μέλλον των παιδιών μας. Τους αξίζει να ζουν σε μια Κύπρο με κοινωνική δικαιοσύνη, απαλλαγμένη από ρουσφέτια, σκοπιμότητες και ανθρώπους που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ένα από τα ζητήματα τα οποία θα θέσω εάν εκλεγώ και ο απλός πολίτης με τιμήσει με την ψήφο του, είναι καταρχάς την άρση της ασυλίας των Βουλευτών, την οριζόντια ψηφοφορία και εννοείται ως εκπρόσωπος του λαού, που καθημερινά συνομιλώ με εκατοντάδες συμπολίτες μου θα αφουγκραστώ και θα προωθήσω τα δικά τους «θέλω»

-Η Λεμεσός τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης, με τα υψηλά ενοίκια να είναι «πονοκέφαλος» για πολλούς κατοίκους της πόλης. Τι ενέργειες θα κάνετε;

-Ενέργειες έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται. Είμαστε ίσως οι πρώτοι που ήρθαμε αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα, για το οποίο φωνάζουμε εδώ και τρία χρόνια. Έχω δει άστεγους στο δρόμο, άστεγους να κοιμούνται σε κρεβατάκια παραλίας, αλλά δυστυχώς έχουμε δει και άστεγους- ξεχασμένους από τη πολιτεία- να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτήρια. Ήταν κάτι το οποίο το ομολογώ με συγκλόνισε.

Έχουμε δώσει μάχες με αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμοδίου φορείς, πετύχαμε αρκετά, θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα αν οι πολίτες με εμπιστευτούν και χαίρομαι πως παρά τα όσα χτυπήματα δέχθηκα, την όλη λάσπη που έριξαν γύρω από το όνομα μου, ο κόσμος στο δρόμο συνεχίζει να μου σφίγγει γερά το χέρι. Γι αυτούς θα πολεμήσω, με ότι μέσο διαθέτω είτε εκλεγώ είτε όχι.

-Καταληκτικά κύριε Γεωργίου, γιατί ο Λεμεσιανός να «σταυρώσει» την υποψηφιότητά σας και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε

Θα το πω και δεν είναι υπερβολή, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία των Λεμεσιανών για να βάλουν στο Κοινοβούλιο άτομα, άντρες και γυναίκες, που θα νοιάζονται για τον άνθρωπο, που θα είναι πραγματικά ανεξάρτητοι, αχρωμάτιστοι και με μόνο γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία των πολιτών και όχι των  «μεγαλοκαρχαριών».

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ένα και ξεκάθαρο. Θέλω από το συμπολίτη μου, μετά από όσα είδε τα τελευταία χρόνια, αυτή την Κυριακή να πάει στην κάλπη, να πάει να ψηφίσει και να τιμωρήσει τις αδικίες που έχουν γίνει, να στηρίξει υποψηφιότητες που θέλουν και μπορούν να τους βγάλουν από το αδιέξοδο, την φτώχια και την κακομοιριά που κάποιοι τους έχουν οδηγήσει.

Ταπεινά, ζητώ από τους Λεμεσιανούς να στηρίξουν και τον Λευτέρη Γεωργίου, ο οποίος σας το δηλώνω έντιμα θα δουλέψει σκληρά. Ξεκαθαρίζω ότι στη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ Κινήματος ΕνΕργώ και Κ.Ε.Κ.Κ για εισδοχή στη Βουλή, η κρατική χορηγία σε ποσοστό 90% θα πηγαίνει σε κοινωφελείς οργανισμούς και στο περιβάλλον.

Δεν θέλουμε να μπούμε στη Βουλή για να πλουτίσουμε όπως έκαναν άλλοι, θέλουμε «έδρα» στο Κοινοβούλιο για να προσφέρουμε και καταληκτικά θέλω να απευθύνω έκκληση: «Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε».

Σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δίνετε για να επικοινωνήσω τις θέσεις μας και εύχομαι τη Δευτέρα 31/5 αυτή η πόλη να έχει τους αντιπρόσωπους που της αξίζουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top