ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκολύνετε τους Μαρωνίτες να ψηφίσουν την Κυριακή, λέει ο Οζερσάι

Διευκολύνετε τους Μαρωνίτες να ψηφίσουν την Κυριακή, λέει ο Οζερσάι

Τη διευκόλυνση των Μαρωνιτών που διαμένουν στα κατεχόμενα να έρθουν να ψηφίσουν την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές, ζητεί ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα και να τους αφήσουν να περάσουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 
Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Οζερσάι είπε ότι οι Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα επειδή δεν είναι πολίτες του ψευδοκράτους δεν μπορούν να ψηφίσουν, αλλά εκλέγουν κοινοτάρχη σε ειδικές εκλογές. Έτσι γίνεται στον Κορμακίτη και ο κοινοτάρχης είναι αποδεκτός από το ψευδοκράτος, πρόσθεσε. Οι Μαρωνίτες, συνέχισε, που ζούμε μαζί τους και είναι μέρος αυτής της κοινωνίας, έχουν εκλογικό δικαίωμα για τις εκλογές της «ε/κ διοίκησης», όπως ανέφερε τις Βουλευτικές στην ΚΔ.
 
Σημείωσε δε ότι οι Μαρωνίτες εκλέγουν και τον δικό τους αντιπρόσωπο στη Βουλή. Πρόκειται για περίπου 180 άτομα, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, καλώντας τους «αρμόδιους» να ακούσουν την φωνή των Μαρωνιτών και να διευκολύνουν την Κυριακή την μονοήμερη διέλευση για να έρθουν να ψηφίσουν στις Βουλευτικές.
 
Παρατηρώντας ότι άλλα λέει ο «πρωθυπουργός» για τα οδοφράγματα και άλλα το «προεδρικό», ο κ. Οζερσάι προέβλεψε ότι αφού δεν θα ανοίξουν για διελεύσεις μέχρι την Κυριακή, ας ισχύσει για τους Μαρωνίτες ότι ισχύει για όσους περνούν στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς θεραπείας, ιατρικούς λόγους ή για εκπαιδευτικούς.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top