ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγουν μάσκες, καταργείται το «κέρφιου» - Αυτά είναι τα «κορωνομέτρα» για το φετινό καλοκαίρι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγουν μάσκες, καταργείται το «κέρφιου» - Αυτά είναι τα «κορωνομέτρα» για το φετινό καλοκαίρι

Προς νέες χαλαρώσεις οδεύει η Κύπρος καθώς η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά βελτιωμένο στάδιο, ενώ η 1η Ιουνίου είναι η μέρα που «ξεκλειδώνουμε» για τα καλά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μέτρο το οποίο αναμένεται να αρθεί είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς πλησιάζουμε και στην μέρα που επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα (10 Ιουνίου), ενώ αναμένουμε και χαλαρώσεις σε μέτρα αυτοπροστασίας.
Το θέμα για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα σε συζήτηση, ωστόσο θα αρθεί όταν προχωρήσει ακόμη περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη.

Αλλαγές περιμένουμε και στις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, όπως καφετέριες, εστιατόρια αλλά και καζίνο όπως επίσης και στα άτομα που θα παραβρίσκονται στους γάμους και τις εκκλησίες, ενώ αναμένουμε και το πολυαναμενόμενο πρωτόκολλο για την επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα, τα υποστατικά θα μπορούν να λειτουργήσουν και τους εσωτερικούς τους χώρους γεγονός που θα αυξήσει τον κόσμο που μπορούν να φιλοξενήσουν, και κατ'επέκταση τον κύκλο εργασιών τους.

Αυτό φυσικά θα καταστεί δυνατό μόνο με την προϋπόθεση οι θαμώνες να έχουν στην κατοχή τους το SafePass ενώ οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται γύρω από τον αριθμό. Ο ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής) ζητά επίμονα όπως επιτραπεί η παρουσία στο 50% του χώρου με τους ειδικούς να προτείνουν αρχικά κάτι μικρότερο, κοντά στο 30%.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Τρίτη 25/05), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ένα θάνατο και 79  (ποσοστό θετικότητας: 0,18%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top