Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε τα καθορισμένα σημεία ψηφοφορίας

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε τα καθορισμένα σημεία ψηφοφορίας

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία τα μόνα καθορισμένα σημεία με τα οποία μπορούν οι εκλογείς να ψηφίσουν, είναι το «Χ» ή το «+» ή το «√» και κάλεσε τους εκλογείς να ψηφίσουν σημειώνοντας ένα από τα πιο πάνω καθορισμένα σημεία, μέσα στο μεγάλο τετράγωνο που βρίσκεται κάτω από τη στήλη του συνδυασμού ή στο μικρό τετραγωνάκι, που βρίσκεται δίπλα από το όνομα του ανεξαρτήτου υποψηφίου της προτίμησής τους.


Διευκρίνισε, ότι στην περίπτωση που ο εκλογέας επιλέγει να ψηφίσει συνδυασμό, μπορεί ταυτόχρονα να εκδηλώσει την προτίμησή του σε υποψηφίους του ιδίου συνδυασμού, χρησιμοποιώντας σταυρούς προτίμησης, μέχρι τον αριθμό που αναφέρεται στην εκλογική περιφέρεια που ψηφίζει.

Συγκεκριμένα στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας ο εκλογέας μπορεί να βάλει μέχρι και 5 σταυρούς προτίμησης, στη Λεμεσό μέχρι και 3, στην Αμμόχωστο μέχρι και 3, στη Λάρνακα μέχρι και 2 και στην Πάφο και την Κερύνεια 1 σταυρό

Σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση που ο εκλογέας σημειώσει οποιοδήποτε άλλο σημείο ή γράμμα, με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ταυτότητά του, το ψηφοδέλτιο θα είναι άκυρο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE