ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύρων Νικολάτος-Πρόεδρος Ανωτάτου: «Οι Δικαστές δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και υπόκεινται σε καλόπιστη κριτική»

Μύρων Νικολάτος-Πρόεδρος Ανωτάτου: «Οι Δικαστές δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και υπόκεινται σε καλόπιστη κριτική»

Οι Δικαστές δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο, και τόσο αυτοί όσο και οι αποφάσεις τους υπόκεινται σε καλόπιστη κριτική που γίνεται από άτομα καλά πληροφορημένα για τα γεγονότα, σημειώνει σε απάντησή του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 10 Μαϊου 2015, με τίτλο «Χαμένοι».

Σύμφωνα με την απάντηση του Προέδρου του Ανωτάτου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Το Ανώτατο Δικαστήριο κινείται με πολύ βραδείς ρυθμούς. Σπεύδει μόνο όταν αφορά τους δικούς του ανθρώπους. Όπως έγινε με την τελευταία απόφαση του Δικαστηρίου Λεμεσού. Αγνοούν οι λειτουργοί της Θέμιδας ότι αυτήν τη δύσκολη εποχή, δεν μένουν στο απυρόβλητο».

Όπως αναφέρει, το δημοσίευμα αναφέρεται, προφανώς, στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά την επίθεση που, όπως πληροφορήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο, δέχθηκαν τα μέλη του Κακουργιοδικείου Λεμεσού από άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα του Δικαστηρίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση αθωωτικής απόφασης του Δικαστηρίου, για μια εκ των κατηγορουμένων, στις 6/5/2015.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, προσθέτει, με την ανακοίνωσή του, την ίδια μέρα, στις 6 Μαΐου 2015, εξέφρασε την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για την ενδεχόμενη επίθεση κατά των Δικαστών και υπογράμμισε τόσο το καθήκον των Δικαστών να εκτελούν το (δικαστικό τους) καθήκον, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά και το καθήκον της Πολιτείας να προστατεύσει τους Δικαστές και τα Δικαστήρια και να διασφαλίσει τη λειτουργία της δικαστικής διαδικασίας, απρόσκοπτα.

Σημειώνει ότι «Ο Φιλελεύθερος» μέμφεται το Ανώτατο Δικαστήριο για τη βραδύτητά του, προσθέτοντας ότι σε προηγούμενη του αρθρογραφία, προσπάθησε να εξηγήσει τις άοκνες προσπάθειες του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τρόπους επίλυσης του προβλήματος αυτού, οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν από την Πολιτεία, ακόμα.

Μέμφεται ακόμα το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως αναφέρει στην απάντηση του, διότι «έσπευσε» για «τους δικούς του ανθρώπους» και υπενθυμίζει στους Δικαστές ότι δεν βρίσκονται στο «απυρόβλητο», αυτή τη δύσκολη εποχή. “Το απυρόβλητο, στο οποίο σίγουρα δεν βρίσκονται οι Δικαστές, σημαίνει ότι αυτοί και οι αποφάσεις τους υπόκεινται σε καλόπιστη κριτική που γίνεται από άτομα καλά πληροφορημένα για τα γεγονότα”, επισημαίνει.

“Κακόπιστη, όμως, κριτική ή κριτική που δεν βασίζεται σε καλή γνώση των γεγονότων, μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Συγκεκριμένα, τέτοια κριτική, καταρρίπτει την οποιαδήποτε εμπιστοσύνη του κοινού προς τη δικαιοσύνη και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην αμφισβήτησή της”, προσθέτει.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top