Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, «λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαΐου, στο πλαίσιο ελέγχων που κάνει η ΥΚΑΝ σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, διενεργήθηκε έλεγχος στις αποσκευές γυναίκας από τη Ρουμανία, ηλικίας 48 ετών που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν στις αποσκευές της 26 νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν 15 κιλά και 333 γραμμάρια κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ».
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 'Τσάκωσαν' στο αεροδρόμιο Λάρνακας 48χρονη - Ήρθε στην Κύπρο με ποσότητα ουσιών με σκοπό την προμήθεια
Πρόσθεσε ότι «η γυναίκα συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον της διάταγμα κράτησης για 8 ημέρες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σεργίδης είπε πως «τα μέλη της ΥΚΑΝ διερευνούν τους ισχυρισμούς που έδωσε η γυναίκα, ενώ θα γίνουν εξετάσεις από την Αστυνομία στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε στη Λάρνακα. Ακόμα, τα τεκμήρια που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις, ενώ θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της 48χρονης σε μια προσπάθεια αναζήτησης περισσότερης μαρτυρίας για την υπόθεση».
Σημείωσε ακόμα ότι «θα διενεργηθούν έρευνες προς εντοπισμό των ατόμων που έδωσαν στη γυναίκα τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στην Κύπρο και οι τελικοί παραλήπτες τους. Επίσης αναμένεται να ζητηθεί η συνεργασία τόσο της Europol όσο και των Ελληνικών Αρχών».