ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξανανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί στα κατεχόμενα, μετά τις αποκαλύψεις Τούρκου Μαφιόζου

Ξανανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί στα κατεχόμενα, μετά τις αποκαλύψεις Τούρκου Μαφιόζου

 

Στη «γενική διεύθυνση αστυνομίας» αποτάθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι σχετικά με την δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου και αρθρογράφου, Κουτλού Ανταλί, μετά τις αποκαλύψεις του Τούρκου αρχηγού μαφίας και εγκληματικής οργάνωσης, Σεντάτ Πεκέρ ότι υποκινητές της δολοφονίας ήταν μέλη της τουρκικής μαφίας.

 
Ως υποκινητές υπέδειξε τον Κορκούτ Εκέν και τον Μεχμέτ Αγάρ. Ο Πεκέρ λέει στο βίντεο ότι ο Αγάρ του ζήτησε δύο επαγγελματίες γι’ αυτή τη δολοφονία και ο ίδιος του έστειλε τον αδερφό του, Ατίλλα Πεκέρ. Ήθελαν να δολοφονηθεί ο Κουτλού Ανταλί επειδή «ήθελε να πουλήσει το νησί στους Ε/κ», όπως αναφέρει στο βίντεο. Ο Σεντάτ Πεκέρ προσθέτει ότι ο αδερφός του μαζί με τον Κορκούτ Εβρέν είχαν έρθει τότε στα κατεχόμενα, υποστηρίζει όμως ότι την δολοφονία δεν την εξετέλεσαν τελικά οι ίδιοι αλλά μια άλλη ομάδα.
 
Σημειώνεται ότι ο Πεκέρ καταδικάστηκε στην Τουρκία ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και ζει αυτοεξόριστος σε αραβική χώρα, από όπου φέρεται να δημοσιοποιεί τα βίντεο με αποκαλύψεις τόσο για την Τουρκία, όσο και για τα κατεχόμενα, στο κανάλι του στο You Tube. Πρόκειται για το 8ο βίντεο αυτό με τις αποκαλύψεις για την δολοφονία Ανταλί, θέμα που καλύπτουν όλες σχεδόν οι Τ/κ εφημερίδες πρωτοσέλιδα, αλλά και τουρκικά ΜΜΕ.
 
Σύμφωνα με την Αβρούπα, μετά το βίντεο ο Ατίλλα Πεκέρ συνελλήφθη στην Τουρκία, όπου βρίσκεται, ενώ και η αθωωτική απόφαση που είχε βγει τότε για τους Μεχμέτ Αγάρ και Κορκούτ Εκέν ακυρώθηκε και οι δύο θα αντιμετωπίσουν και πάλι την δικαιοσύνη.
 
Προσφυγή Οζερσάι
 
Με ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρει ότι με αίτημά του το πρωί σήμερα στην «γενική διεύθυνση αστυνομίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία ζήτησε διερεύνηση των ισχυρισμών του ατόμου που υποστήριξε ότι ήταν μάρτυρας στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί (δηλαδή, του Σεντάτ Πεκέρ), προσθέτοντας ότι το άλλο άτομο που ονομαστικά έχει αναφερθεί και συνελλήφθη στην Τουρκία, πρέπει να δώσει κατάθεση.
 
Ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των νέων πληροφοριών ζήτησαν να ανοίξει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί προς διερεύνηση. Επιπλέον, συνέχισε, στη βάση της συμφωνίας για συνεργασία Τουρκίας - ψευδοκράτος σε νομικά ζητήματα, να ζητηθεί η λήψη καταθέσεων των συγκεκριμένων προσώπων στην Τουρκία.
 
Το βίντεο Πεκέρ
 
Στο βίντεο ο Σεντάτ Πεκέρ αναφέρει ότι αρχικά έβαλαν εισιτήριο με τις Τουρκικές Αερογραμμές για τους Κορκούτ Εκέν και Ατίλλα Γιλντιρίμ (γιος του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας και νυν Βουλευτή του ΑΚΡ, Μπιναλί Γιλντιρίμ). Οι δύο ήρθαν στα κατεχόμενα, έμειναν κάποιες μέρες και επέστρεψαν στην Τουρκία.Ο Κορκούτ, αναφέρει στο βίντεο ο Πεκέρ, του είπε ότι θα πάνε ξανά. «Μετά μια άλλη ομάδα εκεί, που συνδεόταν με αυτούς, τον σκότωσε. Συναντηθήκαμε με τον Κορκούτ και είπε ‘τακτοποιήθηκε’». Ο αδερφός του, συνέχισε ο Πεκέρ, είναι άνθρωπος με τιμή, εάν τον είχε σκοτώσει θα το είχε πει.
 
Ο Φικρί Σαγλάρ, μέλος της Επιτροπής Έρευνας για το Σουσουρλούκ στην τουρκική Εθνοσυνέλευση δήλωσε σήμερα ότι αυτές οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από συμμορίες και τη διασύνδεση της μαφίας με την πολιτική και τις κρατικές δομές.
 
Η δολοφονία Ανταλί, πρόσθεσε, δεικνύει εμπλοκή της μαφίας του Σουσουρλούκ. Μιλώντας στο τ/κ κανάλι Γκεντς, ο κ. Σαγλάρ είπε ότι από τότε ήξεραν ότι η δολοφονία έγινε από την Τουρκία, αφού έγινε με όπλο Uzi που χρησιμοποιούσαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και σημείωσε ότι τότε η μαφία είχε αποφασίσει να μεταφέρει το βρώμικο χρήμα στα κατεχόμενα αφού έκλεισαν τα μαγαζιά τυχερών παιχνιδιών στην Τουρκία.
 
Τώρα, είπε, υπάρχει μια σοβαρή παραδοχή, αλλά χωρίς να γίνει κάποιο βήμα στην Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στα κατεχόμενα. «Η Τουρκία θα κάνει κάποιο βήμα; Έχω τις αμφιβολίες μου. Γιατί το καθεστώς έχει αλλάξει. Παρατηρώ ότι και στην βόρεια Κύπρο, η πολιτική είναι διαφορετική απ’ ότι στο παρελθόν, υπάγεται στο ΑΚΡ. Το όνομα που αναφέρεται, ο Μεχμέτ Αγάρ, είναι σήμερα ένα από τα σημαντικά ονόματα εντός του ΑΚΡ».

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top