Διμερή και περιφερειακά ζητήματα συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο

Διμερή και περιφερειακά ζητήματα συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο

Διμερή θέματα συνεργασίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.


Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχτηκε το μεσημέρι ο κ. Σούκρι, στην είσοδο του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, στο Κάιρο. Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν συνάντηση που διήρκησε μία περίπου ώρα.
 
«Η συνεργασία Κύπρου και Αιγύπτου γίνεται όλο και πιο δυνατή, βασισμένη στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και μίας θετικής ατζέντας για την περιοχή», έγραψε σε Twitter ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ.
 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ, ανέφερε στο Twitter ότι «οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Σούκρι συζητούν διμερή θέματα συνεργασίας και περιφερειακά ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα και για τις δύο χώρες».
 
Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο ΥΠΕΞ, με επικεφαλής τους κ.κ. Χριστοδουλίδη και Σούκρι, παρουσία και του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Ομήρου Μαυρομάτη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE