ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αιχμηρές ατάκες του Μάρκου Τράγκολα στο Themaonline - «Η πατρίδα μας δεν είναι κοτσιάνι κανενός»

Οι αιχμηρές ατάκες του Μάρκου Τράγκολα στο Themaonline - «Η πατρίδα μας δεν είναι κοτσιάνι κανενός»

Μετά από τις μάχες με τις φλόγες σήμερα θέλει να ριχτεί στις «μάχες» της πολιτικής. 

Ο Μάρκος Τράγκολας μίλησε στο Themaonline για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου με τη  ΔΗ.ΠΑ στις επικείμενες εκλογές.

Όσα είπε για την Αμμόχωστο, το Κυπριακό, τον «άνισο» προεκλογικό αγώνας απέναντι στα μικρά κόμματα και τις προτεραιότητες τους σε πιθανή εκλογή του στην Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Η συνέντευξη του Μάρκου Τράγκολα στο Themaonline:

Έχετε αφήσει το στίγμα σας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα έλεγε κανείς ότι μετά από τόσα χρόνια στο σώμα και με όσα έχετε ζήσει – κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και την υπόθεση Μεταξά – θα θέλατε με την αφυπηρέτηση σας να ξεκουραστείτε. Αντιθέτως θέλετε να συνεχίσετε τις «μάχες» από μία άλλη θέση αυτή την φορά…

Μέσα από την μακρόχρονη υπηρεσία μου στην Πυροσβεστική διερχόμενος απ' όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες μέχρι και την θέση του Διευθυντή, απέκτησα πάρα πολλές εμπειρίες και γνώσεις στην διαχείριση καταστάσεων κρίσεων για τον τόπο, γνώρισα πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός, γνώρισα πως λειτουργεί η Βουλή.

Ο συνδυασμός των πιο πάνω με τις προσωπικές εμπειρίες ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζώντας το  προδοτικό πραξικόπημα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή, την προσφυγιά, την προσπάθεια του λαού μας για ανάκαμψη και επιβίωση, την οικονομική κρίση, την διαπλοκή και διαφθορά, την αναξιοκρατία και τόσα άλλα με καθιστούν έτοιμο να διεκδικήσω μια θέση στα έδρανα της Βουλής των αντιπροσώπων του λαού.

Πρώτιστα όμως ο χαρακτήρας μου, δεν μου επιτρέπει σε δύσκολους για τον τόπο καιρούς να απέχω σφυρίζοντας αδιάφορα.

Ο τόπος, δηλαδή η πατρίδα μας δεν είναι κοτσιάνι κανενός για να το εκμεταλλεύεται είτε για κομματικούς είτε για προσωπικούς σκοπούς.

Έχουμε δει την πόλη της Αμμόχωστου να «λεηλατείται» για πολλοστή φορά από τον Τούρκο εισβολέα ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο. Η τελευταία προκλητική ενέργεια της Τουρκίας ο διορισμός πρόξενου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο…

Η πατρίδα μας κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε από την Τουρκική επεκτατική πολιτική και βλέπω επίσης το κίνδυνο της διχοτόμησης ορατό όσο ποτέ άλλοτε.

Υπάρχει ασφαλώς μπροστά μας ο κίνδυνος εποικισμού της Αμμοχώστου, την στιγμή που τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε, δεν έτυχαν ως όπλα, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εκμετάλλευσης και δεν καταβλήθηκε η ανάλογη προσπάθεια για επιστροφή της πόλης μας στους νόμιμους κατοίκους της.

Δυστυχώς όμως για όσους καλά γνωρίζουν οι Αμμοχωστιανοί είναι διχασμένοι και σ' αυτό συνέβαλαν πολλοί λόγοι.

Αυτός ο διχασμός στοιχίζει στο κοινό αγώνα για διεκδίκηση της πόλης μας και στην αγωνιστικότητα που πρέπει να προβληθεί.

Αποδείχτηκε ότι ο Τούρκος εισβολέας πραγματοποιεί τις απειλές του και ο διορισμός του Τούρκου προξένου για την Αμμόχωστο εντάσσεται σ' αυτά τα πλαίσια.

Βρίσκεστε για πρώτη φορά  αντιμέτωπος με προεκλογικές εκστρατείες και όλου αυτού του προεκλογικού πυρετού που επικρατεί ειδικά όσο πλησιάζουμε την 30η Μάϊου. Βλέπουμε να γίνονται «μάχες» με ανταλλαγές δηλώσεων και τοποθετήσεων. Πως αντιμετωπίσατε εσείς όλη την προεκλογική διαδικασία μέχρι σήμερα; 

 Ο προεκλογικός αγώνας που διεξάγεται είναι ένας άνισος αγώνας εις βάρος των μικρών κομμάτων και ιδιαίτερα των νέων υποψηφίων, σε σχέση με τους υποψήφιους νυν βουλευτές ένεκα κυρίως της πανδημίας.

Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην χρήση των Μ.Μ.Ε. και στην χρήση του διαδικτύου ως μέσο προβολής των υποψηφιοτήτων και δυστυχώς, επαναλαμβάνεται η τακτική των έντονων και άγονων αντιπαραθέσεων και αλληλοκατηγοριών που δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου, αντί η παράθεση μετριοπαθών θέσεων και προτάσεων που να δίνουν το μήνυμα της ενότητας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. 

Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που μπορούσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Η πανδημία είναι μια σοβαρότατη κατάσταση κρίσης η διαχείριση της οποίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Έγιναν και λάθη από πλευράς κυβέρνησης και αυτό το παραδέχτηκε η ίδια η κυβέρνηση και θεωρώ ότι κυρίως απέτυχε στην επικοινωνιακή πολιτική δηλαδή να πείσει τον πολίτη για τον σκοπό των συγκεκριμένων μέτρων και πως αυτά θα βοηθούσαν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Η πανδημία κάποιους τους έκανε να καταλάβουν ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, άλλους τους χώρισε σε στρατόπεδα αρνητών του κορωνοϊού και μη. Πως βιώσατε εσείς κύριε Τράγκολα αυτόν τον ένα χρόνο; 

Την πανδημία την έζησα και ζώ όπως ο κάθε Κύπριος πολίτης του οποίου επηρεάστηκε η προσωπική ,οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική ζωή , ανησυχώντας για το μέλλον βλέποντας και έχοντας σαν παράδειγμα ανάκαμψης από την πανδημία χώρες όπως η Αγγλία και το Ισραήλ

Το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες έναντι των πολιτικών είναι η διαφθορά. Σας ανησυχεί εσάς αυτός το γεγονός, δεδομένου ότι από τη θέση σας στο σώμα της Πυροσβεστικής χαίρατε εκτίμησης τόσα χρόνια και με την πιθανή εκλογή σας η εικόνα σας ίσως αλλάξει; Πώς θα συμβάλετε στην αντιμετώπισή της διαφθοράς;

Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι το θέμα της διαφθοράς ταλανίζει την κοινωνία στο νησί μας και είναι και ο κυριότερος λόγος απαξίωσης των πολιτικών προσώπων .

Θα επαναλάβω αυτό που λέγεται και όντως ισχύει. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ιδιαίτερα ως ένα νέο κόμμα χωρίς τέτοια βαρίδια με νέους και καθαρούς υποψήφιους.

Ο καθ' ένας μας στην ζωή του δίνει εξετάσεις όπως και εγώ έδωσα. Δεν έδωσα ποτέ αφορμή για κάτι τέτοιο σε κανένα.

Αν κάποιος είναι επιρρεπής στην διαφθορά, αυτό γρήγορα ή αργά θα φανεί γιατί απλούστατα βλέπει την πολιτική του σταδιοδρομία ως εξυπηρέτηση των δικών του προσωπικών συμφερόντων αντί του δημοσίου συμφέροντός και ιδιαίτερα των πολιτών.

Ποια είναι τα τρία κύρια θέματα σε πιθανή εκλογή σας που θα προωθούσατε και γιατί; 

Τα θέματα προσφυγικής πολιτικής, σύστασης φορέα Πολιτικής Προστασίας και το θέμα της Αμμοχώστου είναι τα τρία θέματα που θα είναι στην προτεραιότητα σε περίπτωση εκλογής μου.

Τι σημαίνει για τον Μάρκο Τράγκολα η πιθανή εκλογή του στην Βουλή των Αντιπροσώπων; Για τί οι ψηφοφόροι πρέπει να σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους;

Σε περίπτωση εκλογής μου το γεγονός αυτό θα το θεωρήσω ως εκτίμηση και ανταπόδοση από τον κόσμο για ότι πρόσφερα στον τόπο, οπότε το βάρος της ευθύνης για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου συνεχώς θα με βαραίνει και συνεχώς θα με κατευθύνει ώς άνθρωπο της δράσης και του αποτελέσματος και όχι της απλής υπόσχεσης και της θεωρίας.

Γι’ αυτό ο κόσμος θα πρέπει να με εμπιστευτεί.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top