ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές τις χαλαρώσεις φέρνουν τα μειωμένα κρούσματα – Μάσκες, αποστάσεις, ΄κέρφιου’ και clubs

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές τις χαλαρώσεις φέρνουν τα μειωμένα κρούσματα – Μάσκες, αποστάσεις, ΄κέρφιου’ και clubs

Σε διψήφιο αριθμό ανήλθαν χθες Πέμπτη (20/05), τα κρούσματα πράγμα που χαροποιεί τόσο τον Υπουργό Υγείας και τους επιδημιολόγους, αλλά και τους πολίτες καθώς το συγκεκριμένο γεγονός πιθανόν να φέρει περισσότερες χαλαρώσεις από αυτές που περιμέναμε.

Τα 77 κρούσματα έφεραν χαμόγελα και στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του έγραψε: «Η πολύ καλή βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ρυθμό. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών είναι η επιβράβευση των κόπων πολλών ανθρώπων της πρώτης γραμμής και των θυσιών των πολιτών. Τους ευχαριστούμε όλους. Συνεχίζουμε προσεκτικά με τήρηση των μέτρων, εμβολιασμούς/τεστ, και σίγουρα θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες.».

Σε ό,τι αφορά τις χαλαρώσεις, όπως αναφέραμε ξανά το επόμενο μέτρο που αναμένεται να αρθεί είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που πιθανόν μέχρι και τις Αρχές Ιουνίου θα καταργηθεί.

Υπενθυμίζουμε πως στις 10 Ιουνίου θα γίνει το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των κέντρων αναψυχής που αναμένεται να λειτουργήσουν με τα πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα τα μπαρ, πιθανόν να μην ανοίξουν για να κάθονται οι θαμώνες, αλλά μόνο για να πηγαίνουν να παίρνουν ποτό και να επιστρέφουν στο τραπέζι τους. Μέσα στους μήνες του καλοκαιριού αν η επιδημιολογική εικόνα προχωρήσει σε καλύτερα επίπεδα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στο κόσμο να κάθετε, ωστόσο με αποστάσεις. 

Για τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα έχουμε το καλοκαίρι,  υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η χρήση τη μάσκας για τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι απαραίτητη μόνο σε εσωτερικούς χώρους και να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρξει και μείωση των μέτρων αποστάσεων σε άτομα στους δημόσιους χώρους, από δυο μέτρα σε ένα.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Eνέργεια, ασφάλεια και o ρόλος της Κύπρου στις περιφερειακές εξελίξεις

Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Eνέργεια, ασφάλεια και o ρόλος της Κύπρου στις περιφερειακές εξελίξεις

Σε μια χρονική συγκυρία αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ για διμερή επίσκεψη και για συμμετοχή στη 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αποκτά ιδιαίτερη πολιτική και στρατηγική βαρύτητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE