Η δημοφιλής Master of Wine, Jancis Robinson, εγκωμιάζει σε άρθρο της την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και το κρασί Πετρίτης.

Η δημοφιλής Master of Wine, Jancis Robinson, εγκωμιάζει σε άρθρο της την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και το κρασί Πετρίτης.

Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε την 1η Μαΐου στους Financial Times, η δημοφιλής Master of Wine Jancis Robinson αναφέρεται στο ενδιαφέρον της να δοκιμάζει κρασιά, από όχι και τόσο κοσμοπολίτικες οινικές περιοχές καθώς και από οινοποιεία που δεν είναι αναγνωρίσιμα στο ευρύτερο οινικό κοινό, δημοσιοποιώντας τα συμπεράσματά της.

Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, συγκαταλέγονται οι ποικιλίες και τα κρασιά του Κυπριακού αμπελώνα.


Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και στο κρασί Πετρίτης, στο οποίο η Robinson έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν σε προηγούμενα άρθρα της.


Στο άρθρο της με τίτλο «Wine from Ethiopia, Ukraine… where next?», επισημάνει το πως αναδεικνύεται η ποικιλία Ξυνιστέρι από αμπέλια μεγάλου υψομέτρου και κάνει αναφορά στους αμπελώνες του Οινοποιείου Κυπερούντας στα 1,140 μέτρα, δηλώντας χαρακτηριστικά ότι είναι από τους πιο υποσχόμενους και αποτελούν τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Το κρασί Πετρίτης 2018 (Ξυνιστέρι), είναι ένα από τα κρασιά που προτείνει ανάμεσα σε άλλα από Κύπρο, Αιθιοπία, Ουκρανία και Κίνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο πιο κάτω link:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcontent%2F5e7936dd-08ba-409c-870b-07cbe3d6bab4%3Ffbclid%3DIwAR3LgpNNaa-OoWlINrNXFs37qnzGARcaw3YZHwbNSV2GPPvrsz4paIpTkmI%23comments-anchor&h=AT168tWoXOT2mezP9HTXWp_Wx7GXDqe6rkW__Pi5Xn5IkuID9M8ertEed_hG_RkJAtmLJ5SPjGcTRjY_9hu_JD21mh3a_0eqhScmwEYeesgK0JwaftTSmAsmaNw6d6kbNwcSFg

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE