ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έτσι ξεκλειδώνουν κλαμπ και συναυλίες - Πώς θα πετάξουμε τις μάσκες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έτσι ξεκλειδώνουν κλαμπ και συναυλίες - Πώς θα πετάξουμε τις μάσκες

Τουλάχιστον ενθαρρυντική -αν όχι εντυπωσιακή- είναι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού μας το τελευταίο 10ήμερο.

Η σημαντική πτώση των ημερήσιων περιστατικών, η μείωση του βαθμού θετικότητας αλλά και η τεράστια ‘ανακούφιση’ των ασύμμετρων πιέσεων που δεχόταν το σύστημα υγείας (με τους νοσηλευόμενους να μειώνονται κατά 50%) έχουν επιφέρει χαμόγελα αισιοδοξίας στις τάξεις των ειδικών.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Τα μπόνους των χαλαρώσεων συνεχίζονται... απλόχερα ενώ σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες που θυμίζουν ήδη κατακαλόκαιρο.

Αυτό φυσικά από μόνο του δεν είναι ικανό να διώξει ή να καταπολεμήσει τον ιό, όμως ευνοεί τη συνάντηση σε εξωτερικούς χώρους δυσκολεύοντας τη διασπορά του ιού.

Όπως μας ανέφεραν μέλη της επιστημονικής ομάδας, παρελθόν αναμένεται να αποτέλεσει από τη ζωή μας η απαγόρευση κυκλοφορίας (κέρφιου) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 12 τα μεσάνυχτα. Αυτό μάλιστα θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι την 1η Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως το μέτρο που μας συνοδεύει εδώ και τόσο καιρό δε θα βρίσκεται στις ζωές μας για περισσότερες από 10 ημέρες.

Το εμβολιαστικό μαξιλαράκι φέρνει κι’άλλες χαλαρώσεις, αφού το επόμενο βήμα αφορά την κατάργηση της μάσκας -σε εξωτερικούς αρχικά χώρους- με την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί η ανοσία της αγέλης. Το πολυδιαφημισμένο αυτό ποσοστό αγγίζει το 65% και φτάνοντας σε αυτό τον αριθμό δε θα παίζει ρόλο ποιος έχει εμβολιαστεί, διευκολύνοντας και τον παράγοντα «έλεγχος» από τις αρχές, μία σύσταση που προέρχεται από το CDC.

Το άνοιγμα των κλαμπ και νυχτερινών κέντρων 14 μήνες μετά αποτελεί ίσως το πιο τρανό παράδειγμα της επαναφοράς στην κανονικότητα αφού πρόκειται για ένα τομέα ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα αυτό το διάστημα ευρισκόμενος σε χειμερία νάρκη.

Κλαμπ, νυχτερινά κέντρα και μπαρ θα υποδεχτούν ξανά τους Κύπριους πολίτες ενώ εκδηλώσεις που παραδοσιακά συντελούνταν με τη φυσική παρουσία μάζας κόσμου (όπως συναυλίες, θέατρα) μπαίνουν ξανά στις ζωές μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top