ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Πάφο η έναρξη της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού “Δες το καθαρά”

Από την Πάφο η έναρξη της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού “Δες το καθαρά”

Την έναρξη της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού «Δες το Καθαρά», θα εξαγγείλει από την Πάφο ο αρμόδιος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδής, καθώς η πόλη είναι η ήδη έτοιμη για να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου. 

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου επιχορήγησης των Τοπικών Αρχών, ο Δήμος Πάφου θα λάβει ποσό ύψους €50.000, ενώ θα συνεισφέρει από ιδίους πόρους άλλες €20.000. Το συνολικό αυτό ποσό των €70.000 έρχεται να προστεθεί στο κονδύλι των €140.000 το οποίο ο Δήμος Πάφου έχει ήδη διαθέσει στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαρισμού που αυτοτελώς διενεργεί.

Με το πρόσθετο κονδύλι των €70.000 του Σχεδίου «Δες το Καθαρά», ο Δήμος Πάφου θα προχωρήσει σε πρόσθετους καθαρισμούς προεπιλεγμένων ανοικτών χώρων της πόλης, στους οποίους έχουν συσσωρευθεί μπάζα, χώματα και άχρηστα υλικά. Ο καθαρισμός των χώρων αυτών θα γίνει με μισθωμένα συνεργεία του Δήμου κατόπιν προσφορών.

Υπό το φως της νέας εκστρατείας, ο Δήμος εκφράζει για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, με την επιβολή στους παρανομούντες αυστηρών εξώδικων προστίμων ύψους μέχρι 4.000 ευρώ, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργού Γεωργίας, διαθέτει 4 αρμόδιους υπαλλήλους για τη διενέργεια ελέγχων, οι οποίοι μπορούν να εκδίδουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 200 μέχρι 2.000 ευρώ ανά περίπτωση.

O Δήμος Πάφου απευθύνει νέα έκκληση προς τους δημότες να αξιοποιούν και να χρησιμοποιούν το Πράσινο Σημείο που δημιούργησε στη συνοικία Μουττάλου για τη δωρεάν τοποθέτηση άχρηστων υλικών και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τίς 8.00 π.μ έως τις 5.00 μ.μ, καθώς και το Σάββατο από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ.

Σημειώνεται πως για τον σκοπό της έναρξης της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού "Δες το Καθαρά" , ο κ. Καδής θα επισκεφθεί μεθαύριο Παρασκευή 21 Μαΐου και ώρα 8.30 π.μ. τη συνοικία του Αναβαργού από όπου θα ανακοινώσει την έναρξη της παγκύπριας εκστρατείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top