Αρχίζουν την Παρασκευή με τη Βιολογία, οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021

Αρχίζουν την Παρασκευή με τη Βιολογία, οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021

Αρχίζουν την Παρασκευή, με το μάθημα της Βιολογίας, οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021.

 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021 ξεκινούν την Παρασκευή, 21 Μαΐου, με το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τη Βιολογία, η οποία εξετάζεται από τις 8 μέχρι τις 11.
 
«Οι διαδικασίες των Παγκύπριων Εξετάσεων έχουν διεκπεραιωθεί με κάθε λεπτομέρεια, με τη συνεργασία, βεβαίως και των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων της Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στον καταρτισμό ειδικών πρωτοκόλλων τόσο για όλους τους υποψήφιους των παγκύπριων εξετάσεων, όπως και ειδικών πρωτοκόλλων για τους υποψήφιους που θα είναι κρούσματα ή επαφές της νόσου COVID-19», πρόσθεσε.
 
Έχουν, συνέχισε η κα. Κωνσταντινίδου, δημιουργηθεί ειδικά εξεταστικά κέντρα, παγκύπρια, ξεχωριστά για κρούσματα και ξεχωριστά για επαφές, «τα οποία θα στελεχώνονται από νοσηλευτές, όπως έχει εξαγγείλει και ο ίδιος ο Υπουργός μας και επιπρόσθετα, θα βρίσκονται εκεί επιτηρητές εντεταλμένοι από το Υπουργείο, από τις Διευθύνσεις τους, για τους οποίους υπήρξαν ειδικές διευθετήσεις, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, έχει διαμορφωθεί καταλλήλως ο χώρος αυτών των ειδικών εξεταστικών μέτρων, ούτως ώστε να μπορέσουν να εποπτεύσουν τις διαδικασίες των Παγκύπριων Εξετάσεων, που δεν αλλάζουν, είναι ίδιες, με κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια».
 
Είπε, επίσης, ότι έχουν γίνει ειδικά σεμινάρια στους Προέδρους των Ειδικών Εξεταστικών Κέντρων για όλες τις διαδικασίες.
 
«Θα παραχωρηθούν και οι διευκολύνσεις, που έχουν εγκριθεί από την Ειδική Επιτροπή Διευκολύνσεων για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, λαμβάνοντας και για τα άτομα τα οποία θα είναι κρούσματα και για τα άτομα, τα οποία θα είναι επαφές, τόσο με πληροφόρηση και των ιδίων και του Υπουργείου Υγείας και των Διευθυντών των Σχολείων, θα ειδοποιείται η Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου, που θα ακολούθως θα ειδοποιεί την Υπηρεσία των Εξετάσεων και η Υπηρεσία Εξετάσεων θα έχει προσωπική επαφή με τον κάθε ένα από αυτούς τους υποψηφίους, από αυτά τα άτομα, για να τους καθορίσει το ειδικό εξεταστικό κέντρο, όπου θα εξεταστεί και να επεξηγήσει τις περαιτέρω διαδικασίες, παρόλο που έχουν σταλεί και γραπτώς βεβαίως οι διαδικασίες, αλλά επειδή θα τυγχάνει να έχουμε κρούσματα την προηγούμενη της εξέτασης ή επαφές, σε περίπτωση που υπάρχουν, θα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία, στην οποία έχω αναφερθεί», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι όλα επί του παρόντος έχουν προβλεφθεί και τα πιο απίθανα σενάρια.
 
«Είμαστε έτοιμοι και η Υπηρεσία Εξετάσεων και οι Διευθύνσεις της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής για να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα που θα προκύψουν. Οι διαδικασίες των Παγκύπριων Εξετάσεων συνεχίζονται με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως κάθε χρόνο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE