ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Την Πέμπτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΕΚ και Συμβουλίου για το πράσινο πιστοποιητικό

Την Πέμπτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΕΚ και Συμβουλίου για το πράσινο πιστοποιητικό

Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό καθώς οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν κατά τις χθεσινοβραδινές του συζητήσεις σε μια κοινή θέση, με το ΕΚ να επιμένει στο ότι το πιστοποιητικό πρέπει να συνοδευτεί με δωρεάν διαγνωστικά τεστ, όπως δωρεάν είναι και ο εμβολιασμός.

Το ΕΚ προτείνει μάλιστα τα δωρεάν τεστ Covid19 να χρηματοδοτηθούν με πόρους του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης και υπέβαλαν συμβιβαστικό πακέτο που περιλαμβάνει αλλαγές σχετικά με το κόστος των διαγνωστικών τεστ και τους περιορισμούς στην ελεύθερη μετακίνηση.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά ευρωπαϊκή λύση για τη διευκόλυνση των δωρεάν τεστ ως μέσου για την αποκατάσταση του θεμελιώδους δικαιώματος των Ευρωπαίων πολιτών στη δωρεάν μετακίνηση, την αποφυγή διακρίσεων και την παροχή εναλλακτικής λύσης για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί», αναφέρει το ΕΚ σε ανακοίνωση.

«Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα γινόταν χρήση του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης στο πλαίσιο της πανδημίας: 3,5 δισ. ευρώ (από τα οποία τα κράτη μέλη συνεισέφεραν 750 εκ .ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά εμβολίων (Προκαταρκτικές Συμφωνίες Αγοράς) και 46 εκ. ευρώ διατέθηκαν για τις προπαρασκευαστικές εργασίες για το πιστοποιητικό Covid-19», αναφέρει το ΕΚ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει επίσης την εφαρμογή της διαδικασίας κατεπείγοντος προκειμένου να επικυρωθεί η χρήση του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης σε συνδυασμό με τους κανονισμούς για το Πιστοποιητικό Covid-19 κατά τη διάρκεια των συνόδων ολομέλειας του Ιουνίου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top