ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Τι λέει για τον «υιοθετημένο» Μάκη του ΔΗΚΟ

ΠτΔ: Τι λέει για τον «υιοθετημένο» Μάκη του ΔΗΚΟ

Για τον «υιοθετημένο» Μάκη του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σήμερα (19/5) ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του Cyprus Environmental Industries, στη βιομηχανική περιοχή Γερίου, στο πλαίσιο της Δράσης για Μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία "Κύπρος - Το Αύριο".

Αναφερόμενος στο προεκλογικό σποτ του ΔΗΚΟ με τον ψηφοφόρο Μάκη το οποίο αποσύρθηκε από το ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:


«Έχω την εντύπωση ότι απάντηση εις τις ύβρεις έδωσαν όσοι αντέδρασαν και υποχρέωσαν τους θετούς γονείς του Μάκη να το αποσύρουν. Συνεπώς δεν έχω να προβώ σε κανένα σχόλιο. Μόνο μια έκκληση. Αντί να βρίζουμε, αντί να λοιδορούμε, αντί να μηδενίζουμε, αντί με εμπάθεια να είμαστε αρνητές πραγματικοτήτων, καλό είναι επιτέλους να καταθέσουν προτάσεις. Ακούω το ΑΚΕΛ να καταθέτει προτάσεις. Ακούω άλλα κόμματα να καταθέτουν προτάσεις. Ε με όλη την ευγένεια προς τους θετούς γονείς του κ. Μάκη, δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα μία πρόταση. Μόνο άρνηση. «Όχι» σε όλα. Αυτό δεν είναι τακτική και πολιτική που πρέπει να ακολουθεί κατά την άποψη μου από ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι θέλει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο για υποβοήθηση των κρατών μελών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν είναι ούτε προεκλογική εξαγγελία, είναι ένα Σχέδιο που αυτή την ώρα όλα τα κράτη μέλη έχουν υποβάλει το σχετικό εθνικό Σχέδιο με βάση και τους πυλώνες, τους άξονες πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η Ευρώπη μέχρι το 2030, αν μιλάμε πχ για την περιβαλλοντική πολιτική, την πράσινη οικονομία κλπ. Όμως, κάθε κράτος έχει την εθνική αρμοδιότητα καθορισμού των αξόνων πολιτικής που θέλει να δώσει έμφαση, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το κράτος.

Συνεπώς, δεν χρειάζεται αντιπαράθεση ή περαιτέρω σχολιασμός επ’ αυτού.

Επειδή είναι προεκλογική περίοδος δικαιολογείται η οποιαδήποτε ενδεχόμενα κριτική ή εκ πρώτης όψεως, όπως το αντελήφθη το ΑΚΕΛ, ότι επρόκειτο περί ξαναζεσταμένου φαγητού. Είναι πρώτη φορά που σερβίρεται αυτό το έδεσμα και είναι μάλιστα πολύ χρήσιμο και πολύ θρεπτικό. Αρκεί μόνο όλοι να συνεργαστούμε για να μην το κάνουμε δύσπεπτο, διότι θα έχουμε προβλήματα στην απορρόφηση κεφαλαίων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top