ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόθεση για καθαρισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων από το “δήμο Αμμοχώστου”

Πρόθεση για καθαρισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων από το “δήμο Αμμοχώστου”

Την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου προτίθεται να καθαρίσει ο “δήμος” Αμμοχώστου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους και αναμένει την έγκριση από τις “δυνάμεις ασφαλείας”.

Όπως αναφέρει η Χαβαντίς, η καθαριότητα θα αφορά τους δρόμους και τις λεωφόρους των Βαρωσίων. Η είδηση αυτή μαζί με την πιθανότητα για άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους Αμμοχωστιανούς ως προς το άνοιγμα των Βαρωσίων, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Ο “δήμαρχος” Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, ανέφερε ότι το οικονομικό θέμα έχει λυθεί, οι πόροι έχουν εξευρεθεί, και θα καθαριστούν τα χόρτα, οι κισσοί και η σκόνη. Το σχέδιο καθαριότητας έχει ετοιμασθεί εδώ και μήνες και τώρα αναμένουν την έγκριση των “δυνάμεων ασφαλείας”, όπως είπε. Επίσης, πρόσθεσε, έχουν ληφθεί οι άδειες από τον “αναπληρωτή πρωθυπουργό” και τον “υπουργό” εσωτερικών, λέγοντας πως είτε θα ακολουθηθεί η οδός των προσφορών, είτε ο “δήμος” με τις δικές του δυνατότητες θα προχωρήσει στην καθαριότητα. Η καθαριότητα στην κλειστή πόλη ίσως συμβάλει στο άνοιγμα των Βαρωσίων, σημείωσε.

Ο κ. Αρτέρ ανέφερε επίσης ότι στην εκδήλωση στις 16 Μαίου για το άνοιγμα του οδοφράγματος στη Δερύνεια θα βρίσκεται μαζί με τους συμμετέχοντες σε αυτή, λέγοντας πως θα διευκολύνει και τους δύο “λαούς” και τις διελεύσεις από το βορρά στο νότο και αντίστροφα. Θα είναι θετικό, συμπλήρωσε, για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.

Μιλώντας στη Χαβαντίς για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος της Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης είπε ότι πρόκειται για έναν στενό δρόμο 800 μόλις μέτρων που πρέπει να μεγαλώσει και να επιστρωθεί με άσφαλτο. “Αυτό που μας χωρίζει είναι ένας δρόμος 800 μέτρων”. Ο θετικός αέρας που πνέει όσον αφορά το Κυπριακό και οι εξελίξεις που αφορούν το οδόφραγμα της περιοχής έχουν δημιουργήσει μια κινητικότητα, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η ενοποίηση της περιοχής της Αμμοχώστου θα δημιουργήσει μεγάλες εμπορικές προοπτικές και τουριστικές.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top