ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προτείνει το ΔΗΚΟ για επόπτευση χρηματοδότησης από Ταμείο Ανάκαμψης

Ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προτείνει το ΔΗΚΟ για επόπτευση χρηματοδότησης από Ταμείο Ανάκαμψης

Ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προτείνει το ΔΗΚΟ για επόπτευση της κατανομής της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, απαιτώντας διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ συνεχίζει να διαλύει τη φήμη της Κύπρου και ότι μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον INTOSAI, την ευρωπαϊκή εισαγγελία, ακόμη ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ, αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, "κατσαδιάζει την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και την παρακώλυση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας".

"Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ απαντούσε πως έχει πάρει «άριστα» από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το Συνέδριο, ένα από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατήγγειλε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι παρακωλύει το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μίλησε για απαξίωση των θεσμών, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης "ο οποίος μας είπε πως «χρειαζόμαστε ηγέτες που να γνωρίζουν πως λειτουργεί η ΕΕ», φαίνεται να μην γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί θεσμό της ΕΕ".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δυστυχώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη "συνεχίζει να αμαυρώνει την εικόνα της Κύπρου ως διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών, με επιζήμιες και ίσως μη αναστρέψιμες συνέπειες για την Κυπριακή οικονομία".

"Το ΔΗΚΟ, για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κυβέρνηση. Για αυτό προτείνουμε μια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα εποπτεύει την κατανομή της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης. Απαιτούμε διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση", αναφέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top