ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ματαιοπονούν όσοι αναμένουν να χαρούν από ενδεχόμενη εκλογική αποτυχία της ΕΔΕΚ, λέει ο Μ. Σιζόπουλος

Ματαιοπονούν όσοι αναμένουν να χαρούν από ενδεχόμενη εκλογική αποτυχία της ΕΔΕΚ, λέει ο Μ. Σιζόπουλος

Το μήνυμα ότι ματαιοπονούν όσοι νομίζουν πως μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος της ΕΔΕΚ, ακόμα και όσοι αναμένουν να χαρούν από μια ενδεχόμενη εκλογική αποτυχία της, έστειλε απόψε ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας πως πρέπει να δώσουμε αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που επιχειρούν να φιμώσουν μια φωνή πατριωτικής και δημοκρατικής ευθύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, σε ομιλία του στην αποψινή παρουσίαση των υποψηφίων του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ – Κοινωνικής Συμμαχίας, της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «στις εκλογές προχωρούμε σε πλήρη συμπόρευση με τη Συμμαχία Πολιτών στη βάση της κοινής συμφωνίας που συνομολογήθηκε και η οποία αποσκοπεί στην ένωση δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν τόσο στο εθνικό μας θέμα, όσο και σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής».

Αφού ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία «αιφνιδίασε και για πολλούς ήταν απρόβλεπτη και ανέλπιστη», ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως είναι εμφανής η επιχείρηση εκλογικής υπονόμευσης της προσπάθειας και προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις, για τους δικούς της λόγους η κάθε μια, αλλά συγκλίνουν σε κοινό στόχο που είναι να ματαιώσουν την αύξηση των ποσοστών και να αποτρέψουν την αύξηση των Βουλευτών στη νέα Βουλή».
 
Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, συνέχισε «η μνήμη στρέφεται στο παρελθόν. Για 47 σχεδόν χρόνια αντικρίζουμε την πόλη του Ευαγόρα και του Ονήσιλου, βουβή και θλιμμένη να προσμένει την επιστροφή των κατοίκων της και οι κάθε λογής Πόντιοι Πιλάτοι νίπτουν τας χείρας τους, δεν αποδίδουν δικαιοσύνη και επιτρέπουν να συνεχίζεται ένα έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, ακόμα και πρόσφατα που η κατοχική Τουρκία προκλητικά επιχειρεί τον εποικισμό της Αμμοχώστου».
 
Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο «τελικά η διεκδίκηση του δικαίου είναι στοχοποιημένη, βρίσκεται υπό κατηγορία, η υποταγή και ο ευσεβοποθισμός επικροτούνται και αμείβονται, ενώ ο κατακτητής επιβραβεύεται ακόμα και από τα θύματά του. Ακόμα εμείς οι αθεράπευτα ρομαντικοί βρισκόμαστε στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για να δικαιώσουμε το λαό μας και την πατρίδα μας, για να δικαιώσουμε  αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην προδοσία, που μοίρασαν τη ζωή τους σε ψίχουλα χωρίς να αφήσουν τίποτα για τον εαυτό τους».
 
Είπε επίσης πως «η απόφαση για αντίσταση δεν αναιρείται όσο το συρματόπλεγμα της κατοχής μοιράζει την πατρίδα μας και πληγώνει την κρατική μας κυριαρχία. Τα καθήκοντα συνεχίζουν να εκκρεμούν όσο η θυσία των αγωνιστών της δημοκρατίας και της ελευθερίας παραμένει αδικαίωτη» είπε και σημείωσε πως «ο δικός μας ρόλος είναι να τους διαψεύσουμε, να τους αποδείξουμε ότι  λογάριασαν λάθος και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κεφαλαιοποιήσουν κέρδη».
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ακόμα ότι «με ενότητα και δυναμισμό πρέπει να δώσουμε αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που μας αμφισβητούν, σε αυτούς που επιχειρούν να φιμώσουν μια φωνή πατριωτικής και δημοκρατικής ευθύνης, τη φωνή μας». «Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να μας γονατίσουν, να τους αποδείξουμε ότι δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη» είπε και σημείωσε πως «δεν συμμετέχουμε σε στημένα παιγνίδια και σε πλειστηριασμούς νομιμοφροσύνης προς τρίτους που θέτουν σε κίνδυνο την φυσική και εθνική επιβίωση του λαού μας».
 
Αναφερόμενος στις εκλογές της 30ης Μαΐου ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «είναι μάχη καθοριστικής σημασίας, το αποτέλεσμα τους θα καθορίσει και το μέλλον. Είναι η μάχη που θα κρίνει και τον πόλεμο, είναι η μάχη που θα μας εδραιώσει  τελεσίδικα ως 4η κοινοβουλευτική δύναμη και θα τερματίσει την αμφισβήτηση από επίδοξους και άλλους μνηστήρες». Πρόσθεσε πως «η συμπόρευση της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών μπορεί και πρέπει να κερδίσει την 4η θέση και 5 έδρες στη νέα Βουλή» αφού «έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε αρνητικές καταστάσεις, αλλά και να επιβάλουμε νέα δεδομένα, αφού η δύναμή μας βρίσκεται στις καθαρές μας θέσεις και σφυρηλατείται με την ενότητά μας».
 
Ταυτόχρονα έστειλε «ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος μας, εκμεταλλευόμενοι την ειλικρίνεια και την εντιμότητά μας, ακόμα και σε όσους καιροφυλακτούν ή αναμένουν να χαρούν από μια ενδεχόμενη εκλογική μας αποτυχία». Ματαιοπονούν, είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να έχουν ήδη αντιληφθεί  ότι δεν μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος μας. Με τη βοήθεια και τη συμπόρευση των φίλων μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με ήθος και αξιοπρέπεια για να επιτύχουμε τους εκλογικούς μας στόχους, να ισχυροποιήσουμε τη θέση της πατρίδας μας στην Ευρώπη, να ενισχύσουμε την κρατική μας υπόσταση, να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη κοινωνικής και οικονομικής στήριξης».
 
Οι υποψήφιοι του Κ.Σ. ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία για την επαρχία Αμμοχώστου είναι οι Ανδρέου Λευτέρης, Ασσιώτης Πέτρος, Αστρα Νίκος, Δημητρίου Δημήτρης, Ιωαννίδης Μάριος Πρίαμος, Λίλη Αννίτα, Ξενοφώντος Ξένιος. Πλατρίτης Πάνος, Πούγιουρος Σώζος, Χρίστου Χαράλαμπος και Χριστοφή Νίκος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top