ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσιγκουνιές κάνουν οι τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο

Τσιγκουνιές κάνουν οι τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο

Ανησυχίες ότι το τουριστικό ρεύμα που έρχεται προς Κύπρο αν και αυξημένο σε αριθμό συγκριτικά με πέρσι, δεν αφήνει χρήματα στην αγορά, εκφράζει δια του Προέδρου του Ντίνου Κάκκουρα, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια τάση που θα συνεχιστεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κάκκουρας αναφέρει ότι σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα του 2014, ενώ είχαμε μια μικρή αύξηση 1,5% στις αυξήσεις τουριστών, σημειώθηκε μείωση στα έσοδα.

Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι το ποσό που αφήνει κάθε τουρίστας που επισκέφθηκε την Κύπρο είναι μειωμένο συγκριτικά με πέρσι και φαίνεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Αυτό συμβαίνει, σημειώνει, με όλες τις αγορές – Ρωσία, Γερμανία, Βρετανία – όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία.

Ακόμα, πρόσθεσε, οι ενδείξεις που έχουμε όσον αφορά τη ρωσική αγορά είναι ότι δεν έχουμε στοιχεία που να μας δείξουν πώς θα κινηθεί το τουριστικό ρεύμα από αυτή τηνχώρα. “Αν θυμάστε μιλούσαμε για μειώσεις γύρω στο 25% στην αρχή του χρόνου. “Μπορεί αυτό το ποσοστό να μειωθεί. Σύμφωνα με τα δρομολόγια που υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν φαίνεται τουλάχιστον τώρα ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή σε αυτές τις προβλέψεις. Για να γίνει κάτι διαφορετικό θα πρέπει να αυξηθούν οι πτήσεις”, πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ανησυχία, πως “αν παραμείνει ψηλό το ποσοστό της απώλειας των ρωσικών αφίξεων, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καλυφθούν από τις αγορές που είναι αυξημένες, όπως είναι η Βρετανία και Γερμανία”.

Αρα, συνέχισε, είναι σημαντικό η μείωση από τη Ρωσία να είναι πιο μικρή από τις αρχικές προβλέψεις και οι αυξήσεις από τις άλλες χώρες να είναι σημαντικές ώστε να καλυφθεί η διαφορά για να πάρουμε τους αριθμούς τους περσινούς.

Σε σχέση με το γεγονός ότι οι τουρίστες που μας έρχονται προς το παρόν δεν αφήνουν χρήματα στην αγορά, ο κ. Κάκκουρας είπε πως “μας προβληματίζει. Δεν είναι μόνο οι αφίξεις που είναι σημαντικές, είναι και το εισόδημα που αφήνουν στην Κύπρο. Είναι σημαντικό να παραμείνουν ψηλές και οι αφίξεις και το εισόδημα. Ολα αυτά οφείλονται στην οικονομική κρίση που υπάρχει σε διάφορες χώρες και σίγουρα δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποιους τουρίστες θα φέρουμε”, συμπλήρωσε.

Οσον αφορά του Ρώσους ανέφερε ότι γι αυτούς το πακέτο είναι πιο ακριβό από πέρσι λόγω της διαφοράς του συναλλάγματος.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του ACTA Βίκτωρας Μαντοβάνης ανέφερε ότι βλέπει δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό λόγω κυρίως των γνωστών προβλημάτων από τη ρωσική αγορά.

“Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστεί εύκολα. Βλέπω δυσκολίες, δεν είναι μόνο το θέμα καθαρά των αριθμών. Οι Ρώσοι επιλέγουν πακέτα χαμηλής τιμής και αυτοί που έρχονται δεν έχουν αγοραστική δύναμη”, σημείωσε.

Είναι σημαντικό, ανέφερε, το τι αφήνουν οι τουρίστες. “Το να φέρνουμε αριθμούς και τρία άτομα να μοιράζονται μια μπουκάλα μπύρα σε ένα μπαρ, αυτό δεν βοηθά...”, είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι είναι γεγονός ότι τα στατιστικά των πρώτων μηνών δείχνουν αυτή την τάση μειωμένης αγοραστικής δύναμης των εισερχομένων τουριστών. Τόνισε ωστόσο ότι είναι ενωρίς να εξαγάγουμε συμπεράσματα για την τάση που θα ακολουθηθεί και πως δεν υπάρχουν οι ενδείξεις προς το παρόν για αυτή την κατεύθυνση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες: Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας - «Έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

• Βίντεο που κόβει την ανάσα - Παράτολμος influencer μπήκε σε φωλιά αρκούδας - Η στιγμή που το ζώο τον μυρίζει

• Πως απαντά η Αστυνομία για το βίντεο ξυλοδαρμού ΑμεΑ οπαδού από αστυνομικούς - Υπάρχει παράπονο και θα διερευνηθεί από την ΑΑΔΙΠΑ

• Θρήνος για τον αδικοχαμένο Άλκη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

• Επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά - Δείτε φωτογραφίες

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Αποκάλυψε ότι σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής – Δείτε βίντεο



ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top