ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι επίσημο: Aνοικτά και τις Κυριακές τα καταστήματα μέχρι το Νοέμβριο

Είναι επίσημο: Aνοικτά και τις Κυριακές τα καταστήματα μέχρι το Νοέμβριο

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος (αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας) που θα προβλέπει ότι τα γενικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά και την Κυριακή, όπως προνοούσαν και τα προηγούμενα διατάγματα.

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, προκηρύσσεται στις 15 Μαΐου σχέδιο για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βάση το οποίο θα επιδοτηθεί το 60% του μισθολογικού κόστους για πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου έτσι ώστε να μπορέσουν να προσλάβουν νέο υπάλληλο και να μείνουν ανοικτές την Κυριακή.

Μικρομεσαία επιχείρηση θεωρείται αυτή που εργοδοτεί μέχρι τέσσερις υπαλλήλους.

H κ. Αιμιλιανίδου ερωτηθείσα για αναφορές από πλευράς ΠΟΒΕΚ ότι αυτή η κίνηση είναι αντισυνταγματική, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έχει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι είναι δυνατή η έκδοση αυτού του διατάγματος το οποίο θα ισχύσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

“`Η αν εκδοθεί απόφαση για την αναφορά στο Ανώτατο, που θα λέει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή είναι συνταγματικός τότε θα λήξει η ισχύς του διατάγματος”, ανέφερε.

Σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που εκπνεύσει το διάταγμα και δεν έχει εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου η Υπουργός είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε.
“Πιστεύω ότι η απόφαση του Ανωτάτου θα εκδοθεί πριν το Νοέμβριο”, είπε.
Σε άλλη ερώτηση η Υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει δικαίωμα για άλλο διάταγμα. “Είναι το τελευταίο διάταγμα με βάση τον υφιστάμενο νόμο”, είπε.

Σε παρατήρηση ότι τα κόμματα είχαν προειδοποιήσει να μην προχωρήσει η Κυβέρνηση σε αυτή τη κίνηση και αν είναι έτοιμη (η Κυβέρνηση) να προχωρήσει σε σύγκρουση, η Υπουργός απάντησε ότι δεν είναι θέμα σύγκρουσης.

“Είναι θέμα ότι είναι υποχρέωση για ένα νόμο για τον οποίο υπάρχει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι εκ πρώτης όψεως είναι αντισυνταγματικός, δεν μπορεί να μην προχωρήσει με αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κατάσταση, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, αυτό θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μια λύση η οποία ουσιαστικά να είναι προς το δημόσιο συμφέρον” είπε η Υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείσα για το σχέδιο που αναμένεται να προκηρυχθεί στις 15 Μαΐου η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι θα επωφεληθούν πάρα πολλές επιχειρήσεις που εργοδοτούν ως και τέσσερις υπαλλήλους.
“Αρα δίνουμε ένα κίνητρο σε αυτές τις επιχειρήσεις, να μπορέσουν με χαμηλό κόστος,  να προσλάβουν ένα νέο υπάλληλο έτσι ώστε να μπορέσουν να μείνουν ανοικτές”, ανέφερε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top