Το Υπουργικό εγκρίνει σήμερα τα έργα και μεταρρυθμίσεις για χρηματοδότηση από ΕΕ

Το Υπουργικό εγκρίνει σήμερα τα έργα και μεταρρυθμίσεις για χρηματοδότηση από ΕΕ

Τίθεται σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση το τελικό κείμενο προτάσεων της Κύπρου, που περιλαμβάνει έργα και μεταρρυθμίσεις για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Recovery and Resilience Facility – Next Generation EU) την περίοδο 2021 – 2026.

 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το κείμενο προτάσεων, το οποίο θα παρουσιάσει στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα αρχίσει στις 09.00, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αφορά έργα και μεταρρυθμίσεις συνολικού κόστους περίπου 1,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από το Ταμείο η Κύπρος μπορεί να αντλήσει €968 εκατομμύρια, με το υπόλοιπο ποσό  μέχρι το €1,25 δισ. (σχεδόν €300 εκ.) να παραχωρείται υπό μορφή δανείου.
 
Οι προτάσεις της Κύπρου έλαβαν την οριστική τους μορφή μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων τις προηγούμενες ημέρες με εκπροσώπους δύο Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κομισιόν (Οικονομικών και Ανάκαμψης), οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν κατατέθηκε το προσχέδιο προτάσεων της Κύπρου.
 
Οι προτάσεις με έργα και μεταρρυθμίσεις της Κύπρου, αφού εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο θα υποβληθούν επίσημα πλέον στην Επιτροπή, όπως προνοεί ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός, για να τύχει στη συνέχεια της έγκρισης του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ.
 
Με την έγκριση των προτάσεων της Κύπρου από το Συμβούλιο Υπουργών, κάτι που αναμένεται να γίνει κατά το επόμενο δίμηνο, η Κύπρος θα λάβει ένα ποσό, ως προκαταβολή, όπως προνοείται μέσα στον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό, το οποίο θα ανέρχεται στο 13% του συνολικού ποσού, που αναλογεί στην Κύπρο ή περίπου €120 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE