ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές είναι οι «μπόνους» χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν- Καταργείται το Safe Pass;

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές είναι οι «μπόνους» χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν- Καταργείται το Safe Pass;

Μειωμένος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες στην  Κύπρο γεγονός που αφήνει ελπίδες για μια μεγαλύτερη «κανονικότητα» ενόψει καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μόλις ένα νέο περιστατικό μετά από πέραν των 4400 τεστ στην Πάφο την Τετάρτη 12/5 καθώς και τα μόλις  27 θετικά τεστ στη Λευκωσία από σύνολο 23.000 εξετάσεων στη Λευκωσία την Τρίτη 11/5.

Η βελτιωμένη επιδημιολογικά εικόνα πιθανότατα φέρνει και «μπόνους» χαλαρώσεις για τις οποίες θα αποφασίσει εντός της ημέρας το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε στις 09:00 της Παρασκευής.

Οι πιθανές χαλαρώσεις

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 το βράδυ όπως όλα δείχνουν πάει 00:00 (μεσάνυχτα). Μέτρο που θα ΄τονώσει’ την ψυχολογία των πολιτών αλλά και θα βοηθήσει τους χώρους εστίασης που θα παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους

-Πιθανό μέτρο είναι και η κατάργηση του Safe Pass σε εξωτερικούς χώρους εστίασης

-Θα συζητηθεί το πρόωρο άνοιγμα των εσωτερικών χώρων εστίασης με την προσκόμιση Safe Pass, μέτρο για το οποίο ωστόσο οι πιθανότητες είναι 50-50

-Αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την αύξηση των προσώπων στους εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων ή και άλλων αιθουσών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE