ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περνά στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση - «Απέλπιδα προσπάθεια για συσπείρωση των οπαδών του ΑΚΕΛ»

Περνά στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση - «Απέλπιδα προσπάθεια για συσπείρωση των οπαδών του ΑΚΕΛ»

Το ΑΚΕΛ περιφρονεί νομικές γνωματεύσεις και νόμους, κατά το δοκούν, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ για το θέμα της ονομασίας του κόμματος.

«Είναι γνωστό ότι μετά τη σχετική γνωμάτευση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε έκτακτη ειδική συνεδρία του νομοσχέδιο, με το οποίο τα κόμματα, περιλαμβανομένου του ΑΚΕΛ, θα μπορούσαν κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές να κατέλθουν με την ονομασία που χρησιμοποίησαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, δίδοντας έτσι προσωρινή λύση στο θέμα, ενώ παράλληλα τα κόμματα θα μπορούσαν να προχωρήσουν είτε με την προσωρινή αλλαγή της ονομασίας τους είτε με τροποποίηση τη σχετικής νομοθεσίας, όπως θα έκριναν σκόπιμο, όταν θα συγκροτείτο η νέα Βουλή», αναφέρει.
 
Προσθέτει ότι η απάντηση του ΑΚΕΛ ήταν να απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση επί του νομοσχεδίου και να το καταψηφίσει, επιλέγοντας ξανά τον δρόμο μιας αχρείαστης σύγκρουσης και δημιουργώντας πολιτικά ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

«Για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, για μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογική εκμετάλλευση, επιδίδεται σε μια αχρείαστη και ζημιογόνα αντιπαράθεση», αναφέρει ο κ. Κούσιος. Αναφέρει ακόμα ότι το ΑΚΕΛ να κατηγορεί την Κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό, στην απέλπιδα προσπάθεια του για συσπείρωση των οπαδών τους σε μια δύσκολη, ομολογουμένως, εκλογική διαδικασία που έπεται για το ΑΚΕΛ.

«Ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει εξάλλου πει ότι, με την απόφαση για χρήση της ονομασίας του κόμματος του όπως είναι εγγεγραμμένο… περιορίζεται η «πολυσυλλεκτικότητα» του! Την ίδια ώρα που εξαπολύει μύδρους κατά της Κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόφαση έχει ληφθεί στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας», συμπληρώνει.

«Επιστρέφουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας και αυταρχισμού στο ΑΚΕΛ που παραγνωρίζει νομοθεσίες που το ίδιο έχει ψηφίσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top