ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας

ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας

Στην κοινή διαπίστωση ότι το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο έχει εμβολιαστεί με τις κατευθυντήριες γραμμές της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, είναι ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο μέσα από το οποίο θα υλοποιηθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, κατέληξαν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και το αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

 
Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Τάκη Κληρίδη, παρουσία του μέλος του Συμβουλίου και προέδρου της καθοδηγητικής επιτροπής για την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Ανάπτυξης, Ανδρέα Ασσιώτη, με θέμα συζήτησης το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως αναφέρεται το εθνικό Σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μια συνεκτική δέσμη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και της δυνατότητας της χώρας για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει εμβολιαστεί με τις κατευθυντήριες γραμμές της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, τόσο για τις οριζόντιες δράσεις όσο και τις τομεακές, και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τους στόχους και τις προτεραιότητες της.
 
Βασική επιδίωξη της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης, αναφέρεται, είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό εφαρμογής ενός νέου οικονομικού μοντέλου για την Κύπρο εξασφαλίζοντας μακροχρόνια βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη για το σύνολο των πολιτών της Κύπρου. 

«Κοινή διαπίστωση του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του Συμβουλίου, ήταν ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα φιλόδοξο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό Σχέδιο, μέσα από το οποίο θα υλοποιηθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE