ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου με Γιαννάκη - Με «όρους» του μηχανήματα στην Κύπρο για βαριά νοσούντες από κορωνοϊο - ΒΙΝΤΕΟ

Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου με Γιαννάκη - Με «όρους» του μηχανήματα στην Κύπρο για βαριά νοσούντες από κορωνοϊο - ΒΙΝΤΕΟ

Η πρωτοβουλία του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου Β’ για αγορά μηχανήματων εξωσωματικής αίματος για βαριά πάσχοντες από κορωνοϊό στην Εντατική.


Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Μητροπολίτης Κιτίου επικοινώνησε μαζί του για να του αναφέρει ότι Διάκονος ήταν σε άσχημη κατάσταση και αυτό το μηχάνημα θα τον έσωζε. Με την βοήθεια της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας ήρθαν σε συμφωνία με τον ΟΚΥΠΥ και προχώρησαν στην αγορά των μηχανημάτων.


«Μου τηλεφώνησε προχθές ο Άγιος Κιτίου ότι είχε έναν άρρωστο που χρειαζόταν ακριβώς το μηχάνημα αυτό. Και πήρα την κυρία Γιαννάκη (Γενική Διευθύντρια Υπ. Υγείας) μου λέει ξέρεις υπεύθυνοι είναι ο ΟΚΥΠΥ. Της λέω άστε τους υπευθύνους μπορούν να αγοραστούν; Και μου είπε βεβαίως αλλά χρειάζονται χρήματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε τους «όρους» του.


«Λέω θα τους πεις ότι αν αγοράσουν δύο το ένα θα το αγοράσει η εκκλησία και το άλλο το κράτος. Εξηγήθηκε με τον ΟΚΥΠΥ και μου λέει εντάξει. Λέω παραγγείλετε τα και εμείς ότι στοιχίσει το ένα θα το πληρώσουμε και το άλλο το κράτος»


Το δημόσιο να υπηρετεί τους πολίτες δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ τόνισε ότι όταν χάνονται ζωές δεν γίνεται να λέμε δεν υπάρχουν λεφτά.


«Διότι οφείλουμε εμείς που εταχθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτό το λαό να ενδιαφερόμεθα. Διότι και ο ΟΚΥΠΥ και οι δημόσιοι υπάλληλοι ετάχθηκαν να υπηρετούν αυτό το λαό και πρέπει να έχουν έγνοια. Η Κυβέρνηση δεν νομίζω να είναι απαγορευτικό το κόστος αυτών των μηχανημάτων. Δεν είναι απαγορευτικό το κόστος και δύο και τέσσερα και έξι και οχτώ. Ενώ χάνονται ζωές δεν νομίζω να στερούνται τα νοσοκομεία μας τέτοιων μηχανημάτων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top