Στους δρόμους οι πατατοπαραγωγοί - Μοίρασαν λουλούδια και σακιά από πατάτες ΒΙΝΤΕΟ

Στους δρόμους οι πατατοπαραγωγοί - Μοίρασαν λουλούδια και σακιά από πατάτες ΒΙΝΤΕΟ

Με γαρύφαλλα και σακκιά από πατάτες βγήκαν στους δρόμους σήμερα (13/5) το πρωί η πατατοπαραγωγοί της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και της επαρχίας Λάρνακας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι πατατοπαραγωγοί αποφάσισαν να τις αδιάθετες ποσότητες πατατών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να τις προσφέρουν στους πολίτες που «ταλαιπώρησαν» αποκόπτας τον δρόμο με τρακτέρ και γεωργικούς ελκυστήρες στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Αγίας Νάπας, παρά την έξοδο της κοινότητας Ξυλοφάγου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ανδρέα Διοικητή, γεωργού στο επάγγελμα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ι μεγάλες ποσότητες κυπριακών πατατών έχουν ήδη εξαχθεί στο εξωτερικό και παραμένουν αδιάθετες στα ψυγεία των εμπόρων, με κίνδυνο οι παραγωγοί να πληρώσουν το κόστος καταστροφής τους που ανέρχεται στα εκατό ευρώ τον τόνο. Επίσης σύμφωνα με το κύριο Διοικητή λόγω της ανομβρίας που επικρατεί στην Κύπρο οι γεωργοί υποχρεούνται να υπερκαταναλώνουν ποσότητες νερού από τον Νότιο Αγωγό, με αποτέλεσμα η τιμή από δεκαεπτά σεντς τον τόνο να ανέλθει σε σαράντα πεντε σεντς τον τόνο.


Το κράτος τους είπε πως θα τους στηρίξει αλλά…
"Μας υποσχέθηκε στήριξη το κράτος και βρισκόμαστε τώρα στον Μάιο και μας λένε ότι τον Ιούνιο θα μας δώσουν εβδομήντα ευρώ."

Κατά την διαμαρτυρία τους οι πατατοπαραγωγοί κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ταχθούν στο πλευρό των γεωργών, αλλά και να επωφεληθούν από τα σακιά πατάτες που προσφέρονται.
Όσα σακιά πατάτες δεν προσφερθούν σε διερχόμενους οδηγούς, θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE