ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν στις Φιλιππίνες δύο κρούσματα του ινδικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν στις Φιλιππίνες δύο κρούσματα του ινδικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

Δύο πρώτα κρούσματα του ινδικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει το στέλεχος αυτό, γνωστό ως Β.1.617, ως στέλεχος παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με κάποιες προκαταρκτικές μελέτες να δείχνουν ότι είναι πιο μεταδοτικό.

Το στέλεχος αυτό του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δύο Φιλιππινέζους ναύτες που επέστρεψαν στη χώρα τους τον Απρίλιο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν, δήλωσε ο Αλεθέα ντε Γκουζμάν, διευθυντής της επιδημιολογικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας. "Πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς ποια άλλα παραλλαγμένα στελέχη ενδέχεται να εντοπιστούν στη χώρα, καθώς και να ελέγχουμε την εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών που έχουμε ήδη καταγράψει", εξήγησε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι οι ναύτες τέθηκαν σε απομόνωση μόλις επέστρεψαν στις Φιλιππίνες και είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση στη χώρα μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, οι Φιλιππίνες έχουν απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός τους ταξιδιωτών από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα, το Νεπάλ και το Μπανγκλαντές. Η Ινδονησία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν αυτό τον μήνα τα πρώτα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους Β.1.617. Επίσης στις Φιλιππίνες έχουν εντοπιστεί τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, αλλά και το τοπικό στέλεχος Ρ.3. Με 1,1 εκατομμύριο μολύνσεις από covid-19 και 18.562 θανάτους οι Φιλιππίνες είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την επιδημία, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και νεκρών, στη νοτιοανατολική Ασία μετά την Ινδονησία.

(ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top