ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρθηκε προστατευτική μάσκα από την αγορά- Κρίθηκε επικίνδυνη- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρθηκε προστατευτική μάσκα από την αγορά- Κρίθηκε επικίνδυνη- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προστατευτική μάσκα κινέζικης προέλευσης, που δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Ως εκ τούτου, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί τους εργοδότες, τους εργοδοτούμενους και το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) το προϊόν αυτό είναι επικίνδυνο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, "η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 19 %) και κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης ακόμη και αν συνδυαστεί με πρόσθετα μέτρα προστασίας".

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/ 

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει το πιο πάνω προϊόν στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405663 ή 22405603 ή 22405604.





 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top