Απάντησε για τις μάσκες ο Καραγιάννης – Ο μήνας που θα καταργηθούν και οι επόμενες χαλαρώσεις που έρχονται – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντησε για τις μάσκες ο Καραγιάννης – Ο μήνας που θα καταργηθούν και οι επόμενες χαλαρώσεις που έρχονται – ΒΙΝΤΕΟ

Εξαιρετικά χαμηλό χαρακτηρίζεται το ποσοστό θετικότητας, με βάση την χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη.


Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησαν να βοηθούν την κατάσταση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ ανέφερε πως με τους εμβολιασμούς αλλά και το μέτρο του safe pass η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, πιθανόν να υπάρξει αύξηση στα κρούσματα των επόμενων ημερών, μετά και το σημερινό άνοιγμα, ωστόσο οι εμβολιασμοί προχωρούν: «Άρχισαν να εμβολιάζονται και νεαρότερες ηλικίες, οι οποίοι εργάζονται, διακινούνται και βγαίνουν συχνότερα έξω», δήλωσε.

Την ίδια ώρα μίλησε για τον κόσμο που φοβάται να εμβολιαστεί τονίζοντας πως τα εμβόλια δεν προκαλούν διαταραχή: «Οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα ελέγχεται για προβλήματα στο σύστημα», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ινδικό στέλεχος του ιού, ανέφερε πως η Ινδία έχει το δικό της εμβόλιο και ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό: «Κάποιες εταιρείες δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το ινδικό στέλεχος, ενώ ο ΠΟΥ απάντησε ότι τα εμβόλια δεν τον αντιμετωπίζουν επαρκώς».


Για τα επόμενα βήματα χαλαρώσεων είπε πως αν εμβολιαστεί το 65% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου, τότε πιθανόν μέχρι τον Αύγουστο να πετάξουμε τις μάσκες: «Θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις, αλλά για την ασφάλεια μας θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια μέτρα αυτοπροστασίας. Έτσι μέχρι τον Αύγουστο μπορεί να πετάξουμε τις μάσκες».

Δείτε όσα είπε:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE