ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Απάντησε για τις μάσκες ο Καραγιάννης – Ο μήνας που θα καταργηθούν και οι επόμενες χαλαρώσεις που έρχονται – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντησε για τις μάσκες ο Καραγιάννης – Ο μήνας που θα καταργηθούν και οι επόμενες χαλαρώσεις που έρχονται – ΒΙΝΤΕΟ

Εξαιρετικά χαμηλό χαρακτηρίζεται το ποσοστό θετικότητας, με βάση την χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη.


Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησαν να βοηθούν την κατάσταση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ ανέφερε πως με τους εμβολιασμούς αλλά και το μέτρο του safe pass η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, πιθανόν να υπάρξει αύξηση στα κρούσματα των επόμενων ημερών, μετά και το σημερινό άνοιγμα, ωστόσο οι εμβολιασμοί προχωρούν: «Άρχισαν να εμβολιάζονται και νεαρότερες ηλικίες, οι οποίοι εργάζονται, διακινούνται και βγαίνουν συχνότερα έξω», δήλωσε.

Την ίδια ώρα μίλησε για τον κόσμο που φοβάται να εμβολιαστεί τονίζοντας πως τα εμβόλια δεν προκαλούν διαταραχή: «Οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα ελέγχεται για προβλήματα στο σύστημα», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ινδικό στέλεχος του ιού, ανέφερε πως η Ινδία έχει το δικό της εμβόλιο και ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό: «Κάποιες εταιρείες δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το ινδικό στέλεχος, ενώ ο ΠΟΥ απάντησε ότι τα εμβόλια δεν τον αντιμετωπίζουν επαρκώς».


Για τα επόμενα βήματα χαλαρώσεων είπε πως αν εμβολιαστεί το 65% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου, τότε πιθανόν μέχρι τον Αύγουστο να πετάξουμε τις μάσκες: «Θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις, αλλά για την ασφάλεια μας θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια μέτρα αυτοπροστασίας. Έτσι μέχρι τον Αύγουστο μπορεί να πετάξουμε τις μάσκες».

Δείτε όσα είπε:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top