ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nουρής για Α. Κυπριανού: 'Πολιτικά τερτίπια του ΑΚΕΛ'- 'Όντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά'

Nουρής για Α. Κυπριανού: 'Πολιτικά τερτίπια του ΑΚΕΛ'- 'Όντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά'

Στον ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή δηλώσεις του για την εγγραφή του ονόματος του κόμματος στο ψηφοδέλτιο απάντησε απόψε ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής με γραπτή δήλωση και καλεί το κόμμα "να απαντήσει ευθαρσώς εάν εισηγείται την καταστρατήγηση των προνοιών της εκλογικής Νομοθεσίας".


Ο κ. Νουρής αναφέρει ότι καθημερινά το ΑΚΕΛ για κάθε σημαντικό ή ασήμαντο θέμα, "μας παραδίδει μαθήματα για την αναγκαιότητα σεβασμού των θεσμών και των νομοθεσιών".

Προσθέτει ότι με τις σημερινές του δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής των ονομάτων συνδυασμών κομμάτων στα ψηφοδέλτια, "απλά αυτοαναιρείται και χαρακτηρίζει την θέση του Υπουργείου Εσωτερικών για τήρηση της νομιμότητας και των όσων η εκλογική Νομοθεσία αναφέρει σαν «απαράδεκτη μεθόδευση εκτός πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας». Δεν είναι «σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε ο κος Κυπριανού αποδίδοντας «κακοπιστία στις κυβερνητικές αποφάσεις»".

Ο κ. Νουρής σημειώνει ότι όντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και τα χαρακτηρίζει "πολιτικά τερτίπια" εξηγώντας ότι το θέμα δεν ηγέρθει ποτέ από την Κυβέρνηση αλλά προέκυψε όταν συνδυασμός κόμματος ζήτησε να εγγραφεί με ονοματολογία που όπως αποδείχτηκε δεν μπορούσε να υιοθετηθεί.

"Μέσα όμως από την νομική διερεύνηση που έγινε, προέκυψε και το θέμα με την ονοματολογία των Κομμάτων", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ, το Υπουργείο επειδή ακριβώς δεν ήθελε την πρόκληση ανεπιθύμητων αντιπαραθέσεων, αλλά την επίλυση του προβλήματος, συνέταξε με την διαδικασία του κατεπείγοντος Νομοσχέδιο, το οποίο απέστειλε στην Βουλή και με το οποίο δινόταν η δυνατότητα και στο ΑΚΕΛ αλλά και σε άλλους συνδυασμούς κομμάτων να χρησιμοποιήσουν το όνομα με το οποίο είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές.

"Τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρωτοστατούντος του ΑΚΕΛ δεν υιοθέτησαν το Νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση το σέβεται. Τα άλλα επηρεαζόμενα κόμματα συμμορφώνονται με τις πρόνοιες του Νόμου. Το ΑΚΕΛ για τους δικούς του λόγους συνεχίζει να αντιδρά για ένα θέμα που δεν θα υφίστατο εάν ψηφιζόταν το προτεινόμενο Νομοσχέδιο. Αντί λοιπόν να διερωτάται το ΑΚΕΛ γιατί η Κυβέρνηση τηρεί τους Νόμους, θα πρέπει να απαντήσει ευθαρσώς εάν εισηγείται την καταστρατήγηση των προνοιών της εκλογικής Νομοθεσίας", καταλήγει ο Υπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top