ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπ. Υγείας: Στο 34% το ποσοστό όσων έλαβαν την 1η δόση

Υπ. Υγείας: Στο 34% το ποσοστό όσων έλαβαν την 1η δόση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Κύπρος κατατάσσεται στην 6η θέση ως προς τη χορήγηση τουλάχιστον της 1ης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με ποσοστό 34,1%, ποσοστό υψηλότερο από το 31,3% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνει ότι μέχρι και χθες, 252.792 άτομα έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου, ενώ ποσοστό 10,8% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα (79.631).

Με τον συνολικό αριθμό των δόσεων εμβολίων που χορηγήθηκαν να ξεπερνούν τις 332.000 (37,8 δόσεις ανά 100 κατοίκους), αυτή την περίοδο προτεραιότητα για εμβολιασμό έχουν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας των 30-39 ετών και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει ο προγραμματισμός ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα των 20-29 ετών.

"Με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, και με ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου, ο κύριος στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η χορήγηση τουλάχιστον της 1ης δόσης του εμβολίου στο 65% των πολιτών που δύνανται να εμβολιαστούν, μέχρι το τέλος Ιουνίου" προστίθεται.

Όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού τόσο πιο σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, αναφέρει το Υπουργείο.

Όπως σημειώνει, βάσει και των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), έχει ανακοινώσει μια σειρά από οφέλη/απαλλαγές για όσους έχουν εμβολιαστεί ακόμη και με την 1η δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα, για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης, δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος. Επίσης, όσα άτομα έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με μια δόση και νοουμένου ότι έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από την χορήγησή της έχουν πρόσβαση σε χώρους συναθροίσεων και να λάβουν μέρος σε διάφορες κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, μπορούν να χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό στοιχείο την Κάρτα Εμβολιασμού τους. Ακόμα, όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και νοουμένου ότι έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τη χορήγησή της, εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

"Ο εμβολιασμός είναι πράξη προσωπικής ευθύνης για τον κάθε πολίτη. Με τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και θα μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας πίσω, αφού αποδεδειγμένα ο εμβολιασμός αποτελεί το βασικό εργαλείο, αλλά και το κλειδί της πόρτας εξόδου από την πανδημία" καταλήγει το Υπουργείο.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε

• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο

• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»

• Μαρινέλλα: H επίσκεψη του Αντώνη Ρέμου στο νοσοκομείο και τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top