Ο Πρόεδρος Ισραήλ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαίρ Λαπίντ

Ο Πρόεδρος Ισραήλ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαίρ Λαπίντ

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, ανακοίνωσε απόψε ότι έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Γιαίρ Λαπίντ, αφού ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δεν κατάφερε να βρει συμμάχους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.


"Μίλησα με τον Γιαίρ Λαπίντ και του είπα ότι του δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης", είπε ο Ρίβλιν. Η διορία που είχε δώσει ο πρόεδρος στον απερχόμενο Πρωθυπουργό, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Μαρτίου, έληξε τα μεσάνυχτα. Ο Νετανιάχου δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη στήριξη άλλων κομμάτων ώστε να αποκτήσει πλειοψηφία (61 βουλευτές) στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Ο Ρίβλιν δέχτηκε το πρωί τον Λαπίντ καθώς και τον Ναφταλί Μπένετ, τον ηγέτη του δεξιού, ριζοσπαστικού κόμματος Γιάμινα, που του ζήτησαν και οι δύο να τους δώσει την εντολή. Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε από τα κόμματα να του προτείνουν πιθανούς υποψηφίους.

"Από τις προτάσεις που έλαβα είναι σαφές ότι ο βουλευτής Λαπίντ είχε τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση", εξήγησε ο πρόεδρος. Ο Λαπίντ είναι ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ ("Υπάρχει μέλλον"), που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, αναδεικνύοντας 17 βουλευτές. Στόχος του είναι να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή δεξιών και αριστερών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE