ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πού θα χρειάζεται τεστ ή πιστοποιητικό - Τι ισχύει με φούρνους, περίπτερα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πού θα χρειάζεται τεστ ή πιστοποιητικό - Τι ισχύει με φούρνους, περίπτερα

Φουντώνουν οι συζητήσεις γύρω από το πολυαναμενόμενο unlock που θα διαδεχθεί την παρούσα κατάσταση και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από το καθολικό lockdown των δύο εβδομάδων στο οποίο βρίσκεται το νησί μας από την 26η Απριλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να δίνεται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αποκλιμάκωση αφού όπως έχει προαναγγελθεί αναμένονται... καινοτομίες ιδιαίτερα στους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και συναθροίσεις.

Όπως έχει αναφερθεί στόχος είναι για την ασφαλή παρουσία πολιτών σε χώρους όπου υπάρχουν δημόσιες συναθροίσεις θα απαιτείται είτε Α) αρνητικό τεστ 72 ωρών, είτε Β) πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού -υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις όσον αφορά αν θα χρειάζονται δύο ή μία δόσεις- ή Γ) να έχει κάποιος νοσήσει από κορωνοιό το τελευταίο τρίμηνο.

Αν και δεν έχει ακόμη προκαθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται οι έλεγχοι στους χώρους που θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ή τεστ, αρκετές είναι ήδη οι απορίες πολιτών όσον αφορά τους χώρους που θα είναι απαραίτητα.

Εκ πρώτης όψεως οι χώροι εστίασης θα έχουν την τιμητική τους αφού καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια θεωρείται δεδομένο πως θα συμπεριληφθούν στο πλαίσιο αυστηροποίησης των ελέγχων αφού θεωρούνται κατ’εξοχήν χώροι συνάθροισης (παρά το γεγονός πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν αποκλειστικά οι εξωτερικοί χώροι).

Στην ίδια κατηγορία αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα γυμναστήρια καθώς και θέατρα ή κινηματογράφοι με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους με περισσότερα άτομα, αλλά και τον διεξοδικότερο έλεγχο και πρόληψη.

Δε φαίνεται πάντως να συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο αυστηροποίησης ελέγχων και περιοριστικών μέτρων χώροι που αφορούν την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. Οπότε εκτός του σχεδίου αναμένεται να μείνουν τόσο οι υπεραγορές, όσο και οι φούρνοι και τα περίπτερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE