Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο Βάσος Λυσσαρίδης - Θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο Βάσος Λυσσαρίδης - Θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο οποίος απεβίωσε στις 26 Απριλίου σε ηλικία 101 ετών θα κηδευτεί σήμερα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο Λευκωσίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Το επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η κηδεία του Βάσου Λυσσαρίδη θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ ΕΝΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος.


Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε ένας οραματιστής και ένας από τους συγγραφείς και πρωταγωνιστές της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο ίδρυμα «Βάσος Λυσσαρίδης», όπου μετέβη για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον Βάσο Λυσσαρίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπέγραψε ως ένας από τους πολλούς μάρτυρες για έναν ηγέτη, έναν αγωνιστή της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Έναν ηγέτη που ταυτίζει τη ζωή του και ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την καθιέρωση της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου. Ενός οραματιστή που αποτελεί έναν από τους συγγραφείς και πρωταγωνιστές της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE