ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών στην Πορτογαλία μετά από κύμα μολύνσεων κορωνοϊού

Ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών στην Πορτογαλία μετά από κύμα μολύνσεων κορωνοϊού

Η Κυβέρνηση της Πορτογαλίας δήλωσε την Τρίτη ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των μεταναστών που μαζεύουν φρούτα και λαχανικά και θα τους κρατήσει ασφαλείς από την COVID-19, αφότου ένα κύμα μολύνσεων αναζωπύρωσε ανησυχίες για τις συνθήκες στις οποίες ζουν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς η Πορτογαλία εισήλθε στη τελική φάση της χαλάρωσης από το εθνικό lockdown την περασμένη εβδομάδα, επιβλήθηκε υγειονομικό κλείσιμο στο νότιο Δήμο της Οντεμίρα, όπου εκατοντάδες θερμοκήπια βασίζονται πάνω σε μετανάστες εργάτες για τη λειτουργία τους.

Απαγορεύεται η διέλευση από ή προς δύο ενορίες. Μία εξ αυτών, το Σάο Τεοτόνιο, κατέγραψε 1.910 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού κατά τη διάρκεια 14ημερης περιόδου. Ο μέσος όρος της χώρας είναι 64 περιστατικά.

Για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσωρινά ένα ιδιωτικό οικολογικό θέρετρο στην Οντεμίρα, όπου μπορούν να μπουν σε αυτοαπόμονωση μετανάστες οι οποίοι θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου επαφές. Όσοι εντοπιστούν ως θετικοί στην COVID-19 θα μεταφερθούν σε τοπικούς χώρους διαμονής.

«Η δημόσια υγεία των μεταναστών είναι προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Οντεμίρα.

«Θέλω όλοι όσοι έρχονται να εργαστούν στην Πορτογαλία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Πορτογάλους που εργάζονται στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top