ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μπορέλ -Μπλίνκεν στο περιθώριο των G7, με αντικείμενο JCPOA και Ρωσία

Συνάντηση Μπορέλ -Μπλίνκεν στο περιθώριο των G7, με αντικείμενο JCPOA και Ρωσία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Antony Blinken, στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΕΞ των G7.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το επιτελείο του Υπάτου Εκπροσώπου, η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συζητηθούν σε διμερή βάση ορισμένες από τις πιο επείγουσες προκλήσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, οι οποίες αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της G7 στη διήμερη συνάντησή τους.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και Υπουργός Εξωτερικών μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στις τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) - την πυρηνική συμφωνία του Ιράν - ενόψει της πιθανής επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών στο JCPOA και του τρόπου διασφάλισης της πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής του JCPOA.

Συζήτησαν επίσης τις σχέσεις με τη Ρωσία υπό το φως της πρόσφατης συγκέντρωσης στρατευμάτων της Ρωσίας στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία, την υγεία του Alexei Navalny και τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον των κρατών μελών της ΕΕ και τις κυρώσεις κατά πολιτών της ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Αφγανιστάν υπό το φως των πρόσφατων πολιτικών αποφάσεων των ΗΠΑ, καθώς και των σχέσεων με την Κίνα. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης ανησυχία για την αυξανόμενη αστάθεια στην Κολομβία και την ανάγκη να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Η επικείμενη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ, καταγράφει η πλευρά της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top