Οκτάι: Το ψευδοκράτος προσβλέπει στην κυριαρχία και τα ισότιμα κράτη

Οκτάι: Το ψευδοκράτος προσβλέπει στην κυριαρχία και τα ισότιμα κράτη

Η «τδβκ» - όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος - προσβλέπει στην κυριαρχία και τα ισότιμα κράτη αντί στη συζήτηση της ομοσπονδιακής δομής, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στο αγγλόφωνο TRT World.



Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε “ας δούμε ένα νέο όραμα”, προσθέτοντας ότι η σύνοδος 5 συν 1 πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος ή ελπίδα για νέο όραμα. “Αυτό που έφερε ο πρόεδρος της τδβκ Ερσίν Τατάρ είναι πράγματι ένα νέο όραμα στο τραπέζι”, υποστήριξε ο Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στον Τ/κ ηγέτη.

Υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά δεν έφερε καμιά νέα πρόταση στο τραπέζι και ήρθε ακριβώς με την ίδια πρόταση που παρουσιάζει εδώ και 60 χρόνια. Ανέφερε ότι “η Τουρκία αναγνωρίζει την τδβκ ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος”, προσθέτοντας ότι “η Άγκυρα υποστηρίζει το όραμα της τδβκ και τα δύο έθνη θα είναι μαζί σε αυτή την περιπέτεια”. 

Για την επικείμενη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Φουάτ Οκτάι είπε “ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια νέα αρχή”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE