Χίος: Ρουκετοπόλεμος μετά την Ανάσταση - Εντυπωσιακό βίντεο

Χίος: Ρουκετοπόλεμος μετά την Ανάσταση - Εντυπωσιακό βίντεο

Μπορεί η πανδημία για δεύτερη συνεχή χρονιά να άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουμε το Πάσχα όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο στη ρίψη ρουκετών στον Βροντάδο, που εδώ και δεκαετίες αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της Χίου αλλά και τους επισκέπτες.

 

Φέτος, η καθιερωμένη ρίψη ρουκετών δεν έγινε με στόχο τα καμπαναριά του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής αλλά καθ ύψος, στις 12:00 τα μεσάνυχτα του Μεγάλο Σαββάτου.

Μόλις ο ήχος των καμπαναριών σήμανε μεσάνυχτα, εκατοντάδες ρουκέτες δημιούργησαν ένα μοναδικό υπερθέαμα στον ουρανό του Βροντάδου δίνοντας το μήνυμα ότι ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από διάφορες καταστάσεις, παραμένει ζωντανό, αντιστέκεται, εξελίσσεται, προσαρμόζεται και επιβιώνει.

Πηγή: politischios.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

Την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ενώ το Σάββατο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα συναντηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE