ΚΟΣΜΟΣ

Οι 27 της ΕΕ καταδικάζουν τη ρωσική απόφαση για απαγόρευση εισόδου σε 8 υπηκόους της Ένωσης στη Ρωσία

Οι 27 της ΕΕ καταδικάζουν τη ρωσική απόφαση για απαγόρευση εισόδου σε 8 υπηκόους της Ένωσης στη Ρωσία

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας", σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε εξ ονομάτων των 27 κρατών μελών της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως σημειώνει, "αυτή η απαγόρευση εισόδου περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασσόλι την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούροβα, καθώς και έξι υπαλλήλους των κρατών μελών της ΕΕ από την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία και τη Σουηδία".

Αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αλληλέγγυα σε όλα αυτά τα άτομα» και προσθέτει ότι «οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα εμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο, ούτε να απαιτεί λογοδοσία για εκείνους που είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

"Η απόφαση αυτή, η οποία στοχεύει άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, είναι απαράδεκτη, στερείται νομικής δικαιολογίας και αβάσιμη", σημειώνει.

Τέλος, ο κ. Μπορέλ τονίζει ότι η απόφαση της Ρωσίας "υπογραμμίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επιλέξει μέχρι τώρα τον δρόμο της αντιπαράθεσης αντί να επιδιώκει να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top