ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τα ταξίδια από την Ινδία από την Τρίτη

Οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τα ταξίδια από την Ινδία από την Τρίτη

Περιορισμούς στα ταξίδια από την Ινδία προς τις ΗΠΑ θέτει η διακυβέρνηση Μπάιντεν, με το μέτρο να ισχύει από την Τρίτη. Η απόφαση γίνεται μετά την έκρηξη της πανδημίας στην Ινδία, όπου χάνονται πάνω από 3.000 ζωές κάθε μέρα.

Η εκπρόσωπος του Λευκου Οίκου Τζεν Ψάκι είπε σε δήλωσή της ότι η απόφαση ελήφθη μετά από τη σύσταση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Η πολιτική θα εφαρμοστεί υπό το πρίσμα των εξαιρετικά υψηλών ιικών φορτίων κορωνοϊού και των πολλών μεταλλάξεων που κυκλοφορούν στην Ινδία» είπε.

Αν και τους περασμένος μήνες η Ινδία έδειχνε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία, η εικόνα έχει αναστραφεί. Μετά από την άρση των περιορισμών, πολλοί Ινδοί σταμάτησαν να λαμβάνουν μέτρα προστασία και μετείχαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις και θρησκευτικές τελετές.

Οι γιατροί αναφέρουν στοιχεία για μια νέα μετάλλαξη, B.1.617 που βρίσκεται πίσω από το ξέσπασμα της νόσου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πιο διαδεδομένη είναι η βρετανική μετάλλαξη.

Ένα στα πέντε τεστ είναι θετικά στον κορωνοϊό, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πραγματικό μέγεθος της πανδημίας είναι τρομακτικό.


Οι ΗΠΑ προχωρούν σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει παραδώσει ήδη υλικό και προμήθειες έκτακτης ανάγκης. Στη χώρα έχει εμβολιαστεί ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού. Αντίθετα, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε καθεστώς ασφυξίας, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, εξοπλισμού, οξυγόνου και φαρμάκων. Μάλιστα πολλοί Ινδοί υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν αν είναι φορείς του κορωνοϊού, αφού έχουν «παγώσει» οι έλεγχοι σε πολλά εργαστήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top