Δεν επιβεβαιώνεται δημοσίευμα περί πρότασης Ράαμπ εκτός παραμέτρων Ην. Εθνών

Δεν επιβεβαιώνεται δημοσίευμα περί πρότασης Ράαμπ εκτός παραμέτρων Ην. Εθνών

Δεν επιβεβαιώνονται από το Λονδίνο πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τουρκική υπηρεσία του BBC περί υποβολής πρότασης από τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη εκτός παραμέτρων των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.


Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο Ντόμινικ Ράαμπ έθεσε δύο διαφορετικές προτάσεις υπόψιν της ε/κ και της τ/κ πλευράς. Η πρώτη πρόταση προβλέπει μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία και η δεύτερη φέρεται να προβλέπει η ε/κ και η τ/κ κοινότητα να αναγνωρίσουν αμοιβαία η μία την άλλη και η Βόρεια Κύπρος, όπως αναφέρεται, να θεωρείται επίσης μέρος της ΕΕ, αλλά να μην έχει διεθνή αναγνώριση - να υπάρχει δηλαδή «μία διεθνής εκπροσώπηση».

Τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ ότι στα πρακτικά των συναντήσεων της Γενεύης δεν υπάρχει αναφορά στη φερόμενη δεύτερη πρόταση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών επιβεβαίωσε βρετανική διπλωματική πηγή, που σημείωσε ότι δεν κατατέθηκαν νέες προτάσεις.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η βρετανική πλευρά υποστήριξε στην πενταμερή πως οι ανάγκες αμφοτέρων των κοινοτήτων μπορούν να καλυφθούν με τον βέλτιστο τρόπο μέσω μίας αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, εντός παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Δεύτερη κυβερνητική πηγή στο Λονδίνο παρέπεμψε στις δημόσιες ευχαριστίες προς τη βρετανική πλευρά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την προσήλωση που επέδειξε ο κ. Ράαμπ στο συμφωνηθέν πλαίσιο λύσης.

Αμφότερες οι πηγές τόνισαν ότι κατά την πενταμερή η Βρετανία στήριζε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE