ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λύση στη βάση των ψηφισμάτων Σ.Α. και ΔΔΟ εμμένει η Ρωσία, είπε ο Πρέσβης Πολιάνσκι

Σε λύση στη βάση των ψηφισμάτων Σ.Α. και ΔΔΟ εμμένει η Ρωσία, είπε ο Πρέσβης Πολιάνσκι

«Ισως πρέπει να σκεφτούμε τη μεταρρύθμιση αυτού του συστήματος των εγγυητριών, διότι μερικές φορές γίνονται μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης», είπε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ντμίτρι Πολιάνσκι, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία εμμένει στη διεθνώς αναγνωρισμένη και υποστηριζόμενη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βάση για τη διευθέτηση στην Κύπρο, με δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

Ο Ρώσος Πρέσβης απαντούσε σε ερώτηση, στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αν η Ρωσία βλέπει μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό κι αν πιστεύει ότι τα χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα, που ακόμη στρατοπεδεύουν στη βόρειο Κύπρο, ίσως παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
 
«Η Κύπρος είναι το καυτό ζήτημα αυτές τις μέρες. Γνωρίζετε ότι υπάρχει μια διάσκεψη στη Γενεύη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα. Και του ευχόμαστε καλή τύχη. Γνωρίζω ότι είχε ήδη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Είχα λίγο χρόνο να ρίξω μια ματιά. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει λύση, κάτι που είναι πολύ λυπηρό», είπε.
 
Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας είπε πως η χώρα του εμμένει στη διεθνώς αναγνωρισμένη και υποστηριζόμενη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βάση για τη διευθέτηση στην Κύπρο, με δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης. Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήσαμε ότι ίσως πρέπει να σκεφτούμε τη μεταρρύθμιση αυτού του συστήματος εγγυητριών, διότι μερικές φορές γίνονται μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης. Αυτή ήταν η εκτίμησή μας, δεν την κρύβουμε. Ίσως η λύση βρίσκεται εκεί, αλλά εναπόκειται στις πλευρές να αποφασίσουν τι θέλουν», κατέληξε ο πρέσβης Ντμίτρι Παλιάνσκι..
 
(ΚΥΠΕ/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top