Πρόεδρος του ΔΗΚΟ: Iδιαίτερα απογοητευτικά τα αποτελέσματα της πενταμερούς

Πρόεδρος του ΔΗΚΟ: Iδιαίτερα απογοητευτικά τα αποτελέσματα της πενταμερούς

Ιδιαίτερα απογοητευτικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Πενταμερούς Διάσκεψης της Γενεύης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του μετά το πέρας της διάσκεψης παρατηρεί ότι είχε προειδοποιήσει ότι η σύγκληση αυτής της πενταμερούς διάσκεψης, χωρίς τη διασφάλιση των σωστών προϋποθέσεων και χωρίς επιβεβαίωση της βάσης των διαπραγματεύσεων, θα οδηγούσε σε επικίνδυνες εξελίξεις.

 
«Δυστυχώς δικαιώθηκαν  αυτές οι ανησυχίες και αυτές οι εκτιμήσεις μας», προσθέτει, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κόμματος.
 
Αφού διατυπώνει τη θέση ότι «η Τουρκία ξεπέρασε τον εαυτό της σε προκλητικότητα και αδιαλλαξία» και ότι η στάση της ήταν «απαράδεκτη και καταδικαστέα», προσθέτει ότι οφείλει να αναφέρει ότι διαπιστώθηκε πως ενόψει αυτών των εξελίξεων, η Τουρκία θα καταφέρει να ξεπεράσει αλώβητη το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα πάρει την αυξημένη της χρηματοδότηση. Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ακόμη ότι πλέον η Τουρκία έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα να θέτει την λύση των δύο κρατών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προβληματίζονται άλλοι, πως θα «τετραγωνίσουν τον κύκλο».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνεχίζοντας αναφέρει ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες όλων εκείνων που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο, αλλά είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι, την ανάγκη πρόκλησης κόστους στην Τουρκία, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος να αποφύγουμε νέες δυσάρεστες εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε ο Κύπριος ανταποκριτής του Omega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δείπνου των ανταποκριτών τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE