ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: «Οι απαράδεκτες διχοτομικές απαιτήσεις της Τουρκίας έγιναν «κεκτημένο» των διαπραγματεύσεων;»

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: «Οι απαράδεκτες διχοτομικές απαιτήσεις της Τουρκίας έγιναν «κεκτημένο» των διαπραγματεύσεων;»

Σε ανακοίνωση του το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τοποθετήθηκε για τα αποτελέσματα της Άτυπης Πενταμερούς κακίζοντας την μη καταδίκη της Τουρκίας από πλευράς Γ.Γ. του ΟΗΕ για την στάση της. «Η σιωπή του κυρίου Γκουτέρες όσον αφορά τη συγκεκριμένη πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι απαράδεκτη»


Αυτούσια η ανακοίνωση


Καμία καταδίκη από γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες για την απαράδεκτη απαίτηση της Τουρκίας και του κατοχικού ηγέτη, για την πρόταση του δεύτερου για λύση δυο κρατών στο Κυπριακό και κυριαρχική ισότητα.
Η σιωπή του κυρίου Γκουτέρες όσον αφορά τη συγκεκριμένη πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι απαράδεκτη. Την ίδια ώρα η αναφορά του πως τάχα δεν βρέθηκε αρκετό κοινό έδαφος για να προχωρήσουμε σε επανέναρξη των συνομιλιών, αποδεικνύει ότι είναι ένας «αδιόρθωτος ισορροπιστής». Πώς είναι δυνατόν να αναμένει να βρει κοινό έδαφος όταν το καταβρόχθισε όλο η αδιαλλαξία της Τουρκίας;
Οι διαρκείς παράνομες έρευνες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το πικ νικ του κατοχικού ηγέτη και του Ερντογάν στην Αμμόχωστο, το προκλητικό άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, οι συνεχείς προκλήσεις στη Δένεια και η – από καιρό – εισήγηση των κατεχομένων για λύση δυο κρατών, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια κοινού εδάφους. Αυτά όλα δεν τα είδε ο κ. Γκουντέρες;
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπρεπε να ζητήσει να ξεκαθαρίσει η βάση των συνομιλιών, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού που να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ένα ανεξάρτητο κράτος, χωρίς ξένους στρατούς, βάσεις, εγγυήσεις και με κατοχυρωμένα όλα τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.
Από την άλλη η απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας από τη Γενεύη, δυσχέραινε περισσότερο την όλη ατμόσφαιρα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο ξανά
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η προβολή της απαράδεκτης εισήγησης της Τουρκίας για δύο κράτη να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για αποδοχή της όποιας υποχώρησης στις παραπάνω βασικές θέσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top