ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πασχαλινό lockdown, νέα έξαρση και η Κύπρος στα κόκκινα - Τι ξεκλειδώνει τα αυστηρά μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πασχαλινό lockdown, νέα έξαρση και η Κύπρος στα κόκκινα - Τι ξεκλειδώνει τα αυστηρά μέτρα

Επιστρέψαμε δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων αφού η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας δημοσιοποίησε νέα 845 ημερήσια περιστατικά, ενώ άλλοι 3 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη στα νοσηλευτήρια.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε αισίως στην τέταρτη ημέρα του νέου ιδιότυπου lockdown, παρατηρήθηκε νέα αύξηση στο βαθμό θετικότητας που ξεπέρασε το 2% ενώ οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 285, με τους 75 εξ'αυτών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Το Πασχαλινό λόκνταουν ήρθε να σκεπάσει το νησί σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού μέχρι πριν από 3 εβδομάδες συζητούσαμε για χαλαρώσεις και πασχαλινά πρωτόκολλα, με την επιδημιολογική κατάσταση να επιβαρύνεται σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο δεν επέτρεψε χαλαρώσεις αλλά επέφερε και πολύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Η συνολικότερη αυστηρή σύσταση, πήρε κάποιες ανάσες αφού μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής (23/4) και τα όποια παράπονα ακολούθησαν άρχισαν να καταφθάνουν διευκρινίσεις και διευκολύνσεις.

Οι μεγαλύτερες και κυριότερες εξ'αυτών αφορούν τον εκκλησιασμό καθώς δόθηκε παράταση τόσο της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) του Μεγάλου Σαββάτου, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί τελικά θα μπορούν να προσέλθουν για εκκλησιασμό με φυσική παρουσία ενώ όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα για όλες τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα μπορείς να μεταβείς στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς χωρίς να χρειάζεται η αποστολή μηνύματος στο 8998. 

Με τις μεταλλάξεις να πληθαίνουν, τον ιό να γίνεται πολύ πιο επιθετικός και τον κόσμο να έχει σαφώς κουραστεί αδυνατώντας -στην πλειοψηφία του- να τηρήσει τα μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας, αυτό που θα μπορούσε να βγάλει την Κύπρο μας από το τέλμα δεν είναι άλλο από τον μαζικό εμβολιασμό.

Σε αυτό τον τομέα έχει δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση με το πλάνο να επιταχύνεται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπατριώτες μας να εξασφαλίσουν μία δόση του εμβολίου.

Εάν κρίνουμε από χώρες που προχώρησαν σε εμβολιασμό μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού -όπως είναι πχ το Ισραήλ- μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε γιατί Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και επιστημονική συμβουλευτική ομάδα έχουν ρίξει όλο τους το βάρος και τις ελπίδες σε αυτό τον τομέα. Αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο μας όπλο για την επιστροφή στην κανονικότητα και το 'μεγάλο στοίχημα' είναι να πείσει και τους πλέον προβληματισμένους και δύσπιστους για τα ωφέλη, απομακρύνοντας τις όποιες αμφιβολίες δημιουργούνται και λόγω παραπληροφόρησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top