ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας Παπαδόπουλος για πενταμερή: «Πολύ δύσκολα τα πράγματα» - «Εφιάλτης» το όραμα Τατάρ (βίντεο)

Νικόλας Παπαδόπουλος για πενταμερή: «Πολύ δύσκολα τα πράγματα» - «Εφιάλτης» το όραμα Τατάρ  (βίντεο)

Μιλώντας από τη Γευνεύη και πως έχουν τα πράγματα στην άτυπη Πενταμερή ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος τα χαρακτήρισε ως «πολύ δύσκολα.

Σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε,
«Φαίνεται ότι ο κύριος Ταταρ έχει αναλύσει αυτό το όραμα στον ΓΓ του ΟΗΕ, εφιάλτη λέω εγώ, και φαίνεται ακριβώς ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Το σενάριο να βγει μια κοινή δήλωση ότι υπάρχει κοινό έδαφος και άρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις, φαίνεται πολύ απομακρυσμένο και επίσης φαίνεται απομακρυσμένο σενάριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε εμείς, να βγει μια κοινή δήλωση των δύο ηγετών που θα επιβεβαιώνει τη βάση λύσης των διαπραγματεύσεων, του Κυπριακού. Φαίνεται ότι υπάρχει μια τεράστια απόσταση από τη στιγμή που η άλλη πλευρά επιμένει στη λύση των δύο κρατών ή της συνομοσπονδίας». Για ανυπαρξία ατζέντας από ε/κ πλευράς έκανε λόγο ο κύριος Παπαδόπουλος «ενώ η Τουρκία συνεχίζει να επιμένει σε λύση δύο κρατών και τα Ηνωμένα έθνη δεν φαίνονται διατεθειμένα να αποτρέψουν αυτές τις απαιτήσεις και επιδιώξεις της Τουρκίας»


Μεταξύ άλλων ανέφερε «Αντιλαμβάνεστε ότι εάν στο τέλος της ημέρας η Τουρκία εμμείνει στη λύση των δύο κρατών και για παράδειγμα η τελική δήλωση του Γενική Γραμματέα θα είναι: άκουσα τις πλευρές, συνεχίζεται η συζήτηση, αυτό εμμέσως θα είναι αλλαγή βάσης των διαπραγματεύσεων».

«Εάν η άλλη πλευρά μας μιλά για δύο κράτη και συνεχίζουμε τη συζήτηση, εμμέσως σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη συζήτηση στη βάση δύο κρατών. Την επόμενη φορά που θα πάμε σε Διάσκεψη θα συζητάμε την απαίτηση της Τουρκία για δύο κράτη, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ελπίζουμε να μην είναι αυτή η κατάληξη αυτής της Διάσκεψης γιατί θα μείνει στην ιστορία ως Πενταμερής Διάσκεψη που έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα της Τουρκίας να θέτει τη λύση των δύο κρατών στο τραπέζι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.


Ενημερώνονται για τις εξελίξεις οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά είναι στο σκοτάδι για τις προτάσεις της δικής μας πλευράς και ζητούν επεξήγησή τους, «Ενώ έχουμε ζητήσει αυτή την ενημέρωση (για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία) εδώ και ένα μήνα, μέχρι και αυτή τη στιγμή και στη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας και της Διάσκεψης, καμία απολύτως ανάλυση και επεξήγηση των δικών μας προτάσεων δεν είχαμε από πλευράς Προέδρου και διαπραγματευτικής ομάδας. Εδώ όλη μέρα η δική μας πλευρά βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, όλη η προσοχή είναι στραμμένη εκεί και το κατανοούμε, δεν θα μπορούσε η προσοχή να είναι στραμμένη στην ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, αυτό έγινε εξ υπαιτιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας που επέμενε ότι η Διάσκεψη θα είναι διαδικαστικής φύσεως, κάθε άλλο παρά διαδικαστική είναι αφού εάν αλλάξει η βάση λύσης του Κυπριακού, δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα, θα είναι η χειρότερη οπισθοδρόμηση του Κυπριακού των τελευταίων δεκαετιών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top